Ylläkseltä esimerkillinen teko paikallisille lapsille kauden avauksen kunniaksi

Ylläksen rinteet avataan huomenna perjantaina ja tulevasta kaudesta odotetaan hyvää.

Avajaisten kunniaksi Ylläs ilmoitti, että tänä vuonna kaikki Kolarin esikoululaiset pääsevät maksutta mäkeen mielin määrin, kun Ylläksen hiihtokeskukset lahjoittavat kausikortin jokaiselle eskarilaiselle.

Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus. Hiihtokeskuksen 63 rinnettä sisältää Suomen pisimmät rinteet ja suurimman korkeuseron. Ylläs on ylhäisen yksinäinen ainoana yli 400 m korkeuseroa tarjoavana suomalaisena keskuksena. Ylläksen korkeusero on 464 m ja Suomen korkeimmalle menevä gondoli vie asiakkaat aina 719m asti.

– Meillä on Suomen suurin hiihtokeskus ja parhaat laskettelumahdollisuudet ja toivomme, että kuntamme lapset pääsevät tutustumaan lajiin jo pienestä pitäen. Lahjoittamalla kausikortit esikoululaisille haluamme Kolarin kunnan lapsille entistä paremmat mahdollisuudet harrastaa laskettelua, kertoo Sport Resort Ylläksen toimitusjohtaja Osmo Virranniemi.

– Jo vuosien ajan hiihtokeskukset ovat tarjonneet kaikille Kolarin kunnan koululaisille kaksi ilmaista laskettelupäivää joka talvi. Päiväkotilaisille tarjotaan vuosittain Gondolin kiertoajelut. Tällä lahjoituksella toivomme, että yhä useampi paikallinen lapsi voi tutustua lasketteluun ja hiihtokeskukseen, jatkaa Ylläs Ski Resortin rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen.

Ylläksen matkailijaprofiili on muuttunut voimakkaasti viime vuosina ja nykyään jo lähes puolet matkailijoista tulee muualta kuin Suomesta.

– Tilanne on muuttunut todella nopeasti. Kansanvälisten matkailijoiden osuus on kaksinkertaistunut vuodesta 2015 ja tuon kasvun odotetaan jatkuvan myös tällä kaudella, summaa Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus, ja aluetta kiertävät yhtenäiset latuverkostot ja maastopyöräreitit lukeutuvat maailman laajimpiin. Ylläksen seitsemän tunturia ja kaksi aitoa lappilaista kylää tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja ensiluokkaiset palvelut matkailijoille ympäri vuoden. Ylläs on portti suomen suosituimpaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma.

Lähde: Ylläs.fi

Kuvat: Musko Visuals