Syksy alkoi lupaavasti asuntotarjoukseni mentyä läpi. Muutto uudelle asuinalueelle oli siis edessä. Olin niin innoissani muuttamassa ihanan asutun vuoden jälkeen Kalasatamasta uuteen kotiin.

Kalasataman asunto ja ympäristö oli ihana elämys ja kokemus. Kuin vuosi ulkomailla vaihdossa. Pääsin takaisin kiinni kerrostaloelämään ja siellä asuminen tuntui kuin hotellielämältä. Alakerrassa oli pieni kauppa josta pystyi hakemaan aamulla tuoreet aamupalatarvikkeet. Aamukahvit juotiin urbaanissa miljöössä merelle katsoen. Oli vilskettä ja vilinää päivisin ja rauhaa iltaisin. Ravintolat ja palvelut kävelyetäisyydellä. Ei siis ihme että Kalasatama on niin tykätty ja suosittu asuinalue. Ihanat merelliset ulkoilumaastot jonne pääsi tuulettamaan ajatuksiaan.

Viimeisellä asumiskuukaudella nukkuessani tapahtui jotain järkyttävää!. Aamulla heräsin ja noustuani sängystä jalat osuivat lammikkoon. Vesivahinko!! Mitä ihmettä?? Mietin aamupöpperöisenä. Siinä se oli, syyllinen löytyi heti eli ilmastointilaite joka ihan normaalisti viilensi huoneilmaa ja kuulosti ihan normaalilta ja näytti normaalilta puski jostain ihmeestä vettä lattialle. Vettä oli valunut koko yön lattialle. Kuivasin lattian ja en voinut koskaan kuvitellakkaan mitä siitä seuraisi seuraavien viikkojen aikana. Ilmastointilaitteessa Delonhgi ei ole minkäänlaista säiliötä jota voisi tyhjentää ja joka katskaisisi virran kun vesisäiliö on täynnä vaan tämä oli nimenomaan sellainen malli joka pystyy haihduttamaan kondenssiveden ulosmeno putken kautta.

Lähiaikoina kävi ilmi että vesi oli valunut alakertaan saakka. Se ei edes näkynyt juurikaan ulos. Parkettini oli tarkemmin tarkasteltuna noussut hitusen pystyyn sitä lähemmän tarkasteltaessa.

Otin yhteyttä vakuutusyhtiööni ja luulin että kun minulle oli myyty kattavat ja laajat kotivakuutukset niin tietenkin se menee siihen. Sanomattakin selvää, eikö? Siksihän me kotivakuutuksia otetaan!

Vakuutuspäätöstä jouduin odottamaan toista kuukautta! Isännöitsijä piiritti minua ilkeillä viesteillä kertoen, että minulle tulee 10 000 euron lasku. Minua syyllistettiin ja unettomia öitä tämän serauksena on ollut enemmän kuin osaan mainita.

Voiko tosiaan olla niin että vuokralaisena ja laajan kotivakuutuksen ottaneena joudun taloudellisesti ihan pulaan ja joudun pulittamaan taloyhtiölle 10000 euron ilmastoitilaitteen toimintaviasta aiheutuneesta vahingosta minun nukkuessani?

Eikö vakuutuksia myydä juuri sitä varten että jos vahinko tapahtuu niin vakuutusyhtiö tulee apuun.

Tämä keissi on saanut minut ajattelemaan että kuinka paljon meitä oikein vedätetään. Rahat kelpaa kyllä ja vakuutusmaksut kerätään mutta mihin ne oikeasti menee? Pyysin vauutusyhtiötäni tarkastamaan, kuinka paljon olen maksanut vakuutuksia viimeisten neljän vuoden aikana ja paljonko olen saanut korvauksia.

Tässä ei nyt tartte mikään Einstein olla että voi päätellä kuka on hyötyjä. Voin jo kertoa että olen maksanut omiani ja yritykseni vakuutuksia 10 000 euroa vuodessa eli neljässä vuodessa 40 000 euroa ja vakuutuskorvauksia saanut 0 euroa! Onko tässä enää mitään järkeä?

Onko vakuutuksella mitään virkaa jos vakuutusyhtiö on kasvoton roisto ja yrittää keploittella itsensä pois vastuusta?.

Taistelu alkakoon! Juuri tällaista en yhtään kaipaisi nyt mun elämään. En ole yhtään riidanhaluinen henkilö. Mutta tämä sotii täysin minun oikeudentajuani vastaan. Päivittelen pian lisää!

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 – Niina-