10 äitiä, jotka vahingoittivat lastaan saadakseen huomiota

Nämä kymmenen naista kärsivät niin sanotusta välillisestä Munchausenin oireyhtymästä, jossa vanhempi tai muu huoltaja väittää holhokkinsa olevan sairas tai aiheuttaa tälle oireita saadakseen sympatiaa.

1. Dee Dee Blanchard

Yksinhuoltaja Dee Dee Blanchard sai osakseen sympatiaa omistautuessaan pyörätuolissa olevalle tyttärelleen Gypsylle Yhdysvaltojen Missourissa. Hän väitti tytön kamppailevan muun muassa leukemiaa ja lihasrappeumaa vastaan. Kesäkuussa 2015 viranomaiset löysivät Dee Dee Blanchardin ruumiin ja kävi ilmi, että tyttären sairaudet olivat keksittyjä. Liikuntaesteiseksi uskottu tytär, joka oli tuolloin 23-vuotias, pystyikin kävelemään, ja halusi eroon äitinsä valheista tappamalla tämän. Gypsy sai kymmenen vuoden tuomion murhasta.

2. Lacey Spears

Yhdysvaltalainen Lacey Spears kertoi sosiaalisessa mediassa nuoren poikansa kamppailusta salaperäistä sairautta vastaan. Spears sai lukuisia seuraajia ja syyttäjän mukaan nautti saamastaan huomiosta. Syyttäjä osoitti, että Spears oli myrkyttänyt lapsensa antamalla tälle suolaa syöttöputken kautta. Poika kuoli tammikuussa 2014 viiden vuoden iässä. Spears todettiin syylliseksi murhaan.

3. Blanca Montano

Yksinhuoltaja Blanca Montano halusi huomiota lastensa isältä. Nainen oli 23-vuotias vuonna 2013, kun hänet tuomittiin vankilaan siitä, että hän oli toistuvasti laittanut ulostetta lapsensa tiputuspussiin, mikä johti bakteeritartuntoihin.

4. Tanya Reid

Yhdeksän kuukautta vanha Morgan Reid kärsi uniapneasta ja menehtyi vuonna 1984. Kun lapsen äiti Tanya Reid sai toisen lapsensa Brandonin, myös tämä kärsi uniapneasta ja kohtauksista, jotka tapahtuivat vain Tanyan ollessa lähistöllä. Syyttäjät kävivät uudelleen läpi Morganin ruumiinavausasiakirjat ja huomasivat tällä olleen aivovaurioita, jotka saattoivat johtua ravistelusta. Reid sai tuomion poikansa pahoinpitelystä ja tyttärensä murhasta. Murhatuomio kuitenkin kumottiin myöhemmin.

5. Hope Ybarra

Teksasilaisäiti Hope Ybarra kirjoitti blogia toistuvasta syövästään. Hän väitti myös lastensa kärsivän sairauksista, mutta sekä hänen oma syöpänsä että hänen lastensa sairaudet paljastuivat sepitetyiksi. Nainen sai 10 vuoden tuomion vuonna 2010 lapsensa vahingoittamisesta tunnustettuaan myrkyttäneensä nuorimman tyttärensä.

6. Marybeth Tinning

Marybeth Tinningin kaikki lapset kuolivat nuorina vuosina 1972-1985. Kahdeksan heistä kuoli epäilyttävissä olosuhteissa, ja Tinning sai osakseen sympatiaa menetettyään lapsensa. Häntä syytettiin vain yhdestä kuolemasta, neljä kuukautta vanhan Tami Lynnen tukehduttamisesta tyynyllä. Hän tunnusti ja sai 20 vuoden vankeustuomion.

7. Kathy Bush

Floridalainen kolmen lapsen äiti Kathy Bush tuomittiin vuonna 1999 lapsen pahoinpitelystä ja petoksesta. Hän oli aiheuttanut tyttärelleen Jenniferille niin pahan sairauden, että seitsemänvuotiaana tästä tuli terveysuudistuksen keulakuva. Jennifer joutui sairaalaan yli 200 kertaa ja kävi yli 40 leikkauksessa. Kun hänet laitettiin sijaiskotiin, hänen sairautensa loppuivat kokonaan. Kathy Bush joutui vankilaan kolmeksi vuodeksi. Vuonna 2015 Jennifer, joka oli tuolloin jo täysi-ikäinen, totesi, ettei uskonut äitinsä aiheuttaneen hänen sairauksiaan.

8. Lisa Hayden-Johnson

Lisa Hayden-Johnsonin poika syntyi  ennenaikaisesti vuonna 2001. Pojan toivuttua brittiläinen Hayden-Johnson väitti tämän kärsivän muun muassa allergioista, diabeteksestä ja CP-vammasta. Hayden-Johnson sai lahjoituksia hyväntekijöiltä, mutta joutui tutkinnan kohteeksi, kun pojan lääkärin epäilyt heräsivät. Viranomaiset saivat naisen kiinni, ja hän sai syytteen lapseen kohdistuvasta julmuudesta ja oikeuden toiminnan häiritsemisestä.

9. Leslie Wilfred

Leslie Wilfred väitti vuonna 2008, että hänen odottamansa kaksoset olivat syntyneet kuolleina. Kävi kuitenkin ilmi, että raskaus ja hautajaiset olivat tekaistuja. Viranomaiset myös totesivat vääriksi Wilfredin väitteet muista lapsistaan. Hän oli esimerkiksi väittänyt poikansa tarvitsevan maksasiirrettä ja tyttärensä kärsivän leukemiasta, vaikka lapset olivat tosiasiassa terveitä. Nainen sai kahdeksan vuoden tuomion muun muassa lapsiin kohdistuvasta julmuudesta ja petoksesta.

10. Rachel Kinsella

Rachel Kinsella haki kahdelta eri lääkäriltä lääkkeitä, joilla hän myrkytti poikansa Patrickin, 9, vuonna 2014. Saatuaan kohtauksen koulussa, poika vietti yhteensä kuusi kuukautta sairaalassa seuraavan 10 kuukauden aikana. Kinsella tuomittiin tapauksesta 25 vuodeksi vankeuteen.
Lähde: People
(Kuvituskuva ei liity artikkeliin.)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.