10 uskomatonta tarinaa henkirikosten uhreista, jotka ilmaantuivatkin esiin elossa

Totuus on siellä jossain, ja joskus se jopa selviää. Tähän artikkeliin on koottu kymmenen henkilöä, joiden uskottiin olevan murhan uhreja, mutta jotka ilmestyivät esiin elossa vuosia myöhemmin.

1. Zhou Zhenshang

Kiinalainen Zhao Zuohai tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan samassa kylässä asuneen Zhou Zhenshangin murhasta. Toukokuussa 1999 miehillä oli ollut kirvestappelu, minkä jälkeen Zhenshang ilmoitettiin kadonneeksi. Vuosi myöhemmin kylästä löydettiin päätön ruumis, ja Zhao tunnusti murhan sen jälkeen, kun poliisit olivat kiduttaneet häntä.
Vuonna 2011 tapahtumat saivat kuitenkin uuden käänteen, kun Zhenshang palasi kylään. Paluun seurauksena Zhao vapautettiin. Zhenshangin mukaan hän oli paennut, sillä ei halunnut tulla Zhaon tappamaksi tai tappaa tätä itse.

2. Lasha Chopikashvili

Georgiassa lammaspaimen Lashan Chopikashvili joutui Alexi Bakhutovin hyökkäyksen kohteeksi ja sai iskun päähänsä. Oikeuden asiakirjojen mukaan Chopikashvili kuoli saamiinsa vammoihin, mutta hän vahvisti myöhemmin vain menettäneen tajuntansa. Herättyään hän oli lähtenyt kaupungista toimiakseen lammaspaimenena jossain muualla.
Bakhutov sai kuuden vuoden vankilatuomion tunnustamastaan murhasta. Hän kuitenkin kertoi tunnustaneensa rikoksen painostuksen alla. Neljä kuukautta myöhemmin Bakhutovin edustajat saivat yhteyden hänen oletettuun uhriinsa, minkä seurauksen tuomio peruttiin.

3. Natasha Ryan

Australialainen Natasha Ryan oli 14-vuotias kadotessaan vuonna 1998. Poliisit uskoivat paikallisen sarjamurhaaja Leonard John Fraserin tappaneen hänet. Ryanin perhe järjesti tytölle muistotilaisuuden hänen 17. syntymäpäivänään.
Kesken Fraserin oikeudenkäynnin Ryan kuitenkin löydettiin elossa itseään huomattavasti vanhemman poikaystävänsä Scott Blackin luota. Ryan tiesi, että hänen uskottiin tulleen murhatuksi. Hän ei kuitenkaan ollut tullut esiin, sillä oli ajatellut valheensa kasvaneen liian suureksi. Black sai kolmen vuoden vankilatuomion ja Ryan 1000 dollarin sakot.

4. Katharine Farrand Dyer

Katharine Farrand Dyerin uskottiin olleen kuoliaaksi hakattu nainen, joka löydettiin läheltä Boulderin kaupunkia Yhdysvalloissa vuonna 1954. Ruumiin kasvot olivat tunnistamattomat, mutta poliisit uskoivat hänen olevan Dyer, joka oli kadonnut samoihin aikoihin.
Tapauksen tutkimukset käynnistettiin uudelleen vuonna 2004, kun siitä kirjan kirjoittanut Silvia Pettem sai viranomaiset vakuutettua, että rikosta ei oltu ratkaistu. Tutkimuksissa kävi ilmi, että Dyer oli lähtenyt kotikaupungistaan Kaliforniaan ja päätynyt lopulta Australiaan, missä hän oli elänyt vuodesta 1963 lähtien.

5. Betsy Langjahr

Nuoren kuoliaaksi hakatun naisen ruumis löytyi Yhdysvaltojen Pennsylvaniasta vuonna 1973. Poliisit uskoivat ruumiin kuuluvan Betsy Langjahrille, joka oli karannut läheisestä nuorisokodista.
Myöhemmin tutkijat teettivät rintakuvan Betsy Langjahrista uusimman teknologian avulla. Betsyn poika tunnisti naisen ja otti heihin yhteyttä. Hän kertoi äitinsä olevan elossa ilman pienintäkään epäilystä siitä, että joku oli luullut toisin.

6. Petra Pazsitka

Petra Pazsitka, 24, ilmoitettiin kadonneeksi vuonna 1984, kun hän ei ilmestynyt veljensä syntymäpäiväjuhliin. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty, ja hänet julistettiin kuolleeksi vuonna 1989. Miespuolinen epälty, joka oli tunnustanut 14-vuotiaan tytön raiskauksen ja murhan, tunnusti myös Pazsitkan murhan.
Pazsitka löydettiin elossa 31 vuotta myöhemmin Dusseldorfista, missä hän oli elänyt nimellä rouva Schneider. Hänellä ei ollut virallisia todistuksia identiteetistään, ja hän tunnusti olevansa Petra Pazsitka sen jälkeen, kun poliisit olivat tulleet hänen kotiinsa tutkimaan murtovarkautta. Pazsitka kieltäytyi kertomasta syitä katoamiselleen.

7. Shi Xiaorong

Kiinalainen teurastaja Teng Xingshan pidätettiin vuonna 1987, kun naisen paloiteltu ruumis löydettiin paikallisesta joesta. Hänet tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin vuonna 1989.
Uhriksi uskottu Shi Xiaorong ilmaantui Guizhoun vankilaan 15 vuotta myöhemmin. Hänet oli tuomittu huumausainerikoksista ja hän sanoi, ettei ollut edes tuntenut Tengiä. Shi kertoi, että hänet oli myyty vaimoksi Itä-Kiinaan kuukausi ennen ruumiin löytymistä.

8. Richard Hutton

John Wayne Gacy, joka tunnettiin paremmin nimellä Tappaja Klovni, raiskasi, kidutti ja murhasi vähintään 33 nuorta poikaa vuosina 1972-1978 Yhdysvalloissa. Yhden hänen uhreistaan uskottiin olleen Richard Hutton, joka katosi vuonna 1971 ollessaan 21-vuotias.
Yli kolmekymmentä vuotta Gacyn pidätyksen jälkeen Hutton kuitenkin löydettiin elossa ja hyvinvoivana. Hän ei ollut puhunut perheelleen vuosikymmeniin, ja hänen kerrotaan olleen liian nolostunut ottaakseen heihin enää yhteyttä.

9. Zhang Aiqing

Kiinassa poliisit löysivät tunnistamattoman naisen ruumiin vuonna 1994 ja päättelivät sen olevan She Xianglinin vaimo. She pidätettiin ja hänen kerrotaan tunnustaneen murhan väkivallalla pakotettuna. Mies tuomittiin kuolemaan, mutta tuomio vaihtui myöhemmin 15 vuodeksi vankeutta.
She oli ollut vankilassa jo kymmenen vuotta, kun hänen vaimonsa ilmaantui esiin elossa. Vaimo väitti kärsivänsä mielenhäiriöstä ja vaeltaneensa toiseen maakuntaan, missä hän oli elänyt toisen perheen kanssa.

10. Harold Wayne Lovell

Harold Wayne Lovellin uskottiin myös olevan sarjamurhaaja John Wayne Gacyn uhri. Lovell oli lähtenyt kotoaan toukokuussa 1977 kertoen sukulaisilleen saaneensa työpaikan rakennustyömaalta. Kun Lovellia ei kuulunut takaisin, hänen siskonsa ja veljensä vakuuttuivat siitä, että hän oli joutunut Gacyn uhriksi.
Sattumalta Lovellin sukulainen näki vuosia myöhemmin hänen pidätyskuvansa. Mies oli pidätetty kannabiksen hallussapidosta vuonna 2006. Lovell kertoi lähteneensä kotikaupungistaan, sillä hän oli kokenut, ettei kukaan kaivannut häntä. Hän oli kuitenkin pahoillaan perheelleen aiheuttamastaan harmista.
Lähde: Meaww


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.