Keskusrikospoliisin etsimä Janne ”Nacci” Tranberg, 44, on varsin julkiselta näyttävällä pakomatkalla ulkomailla. Hän suorastaan pitää pilkkanaan poliiseja julkaisemalla varsin usein Instagramissa kuvia olinpaikoistaan.

Moottoripyöräkerho Cannonball MC:n entisestä varapresidentistä on kansainvälinen etsintäkuulutus ja pidätysmääräys. Hänet on tuomittu yli vuodeksi vankeuteen talousrikoksista ja häntä vastaan on nostettu syytteitä lukuisista arvonlisäveropetoksiasta, joilla hänen arvioidaan tehneen jopa yli miljoonan euron rikoshyödyn.

Tranberg kertoi elämäntarinansa keväällä julkaistussa kirjassa Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina. Kirjan mukaan hän pakeni Suomesta vuodenvaihteessa 2018.

Tranberg on Seiskan mukaan oleillut ainakin Välimeren alueella, todennäköisesti Espanjassa ja Ranskassa. Tatuoinneistaan helposti tunnistettava ja laajalti etsintäkuulutettu mies on onnistunut kuitenkin pysyttelemään poliisin tavoittamattomissa, vaikka julkaisee edelleen kuvia olinpaikoistaan ja samalla mainostaa kirjaansa. Viimeisimmän kuvapäivityksen hän teki eilen, 6.8.

Rikoskomisario Ritva Santtila totesi Seiskalle, että Tranbergin kiinni jääminen on vain ajan kysymys.

– Ennemmin tai myöhemmin hän jää kiinni. En tiedä, onko sen aika tänä vuonna vai ensi vuonna, Santtila arveli.

Lähde: Seiska

Kuvat: Instagram janne.nacci