Helsingin hovioikeus on tänään torstaina 13. huhtikuuta julistanut niin sanotun Katiska 1 -vyydin tuomiot. Aiheesta uutisoi useat eri suomalaismediat.

Hovioikeus on päättänyt pitää voimassa Niko Ranta-ahon ja Janne ”Nacci” Tranbergin pitkät tuomiot törkeistä huumerikoksista. Hovioikeuden mukaan Ranta-aho ja Tranberg olivat Katiskan päätekijät järjestäessään Suomeen huomattavia määriä erilaisia huumausaineita, lääketabletteja ja dopingaineita. Ranta-aho sai vankeutta 11 vuotta ja Tranberg 12 vuotta ja 11 kuukautta.

Sen sijaan hovioikeus hylkäsi tosi-tv-tähti ja mediapersoona Sofia Belórfin syytteen rahanpesusta. Belórfin tuomio huumausainerikoksesta pysyi kuitenkin voimassa. Hovioikeus tuomitsi Belórfin huumausainerikoksesta 40 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 1920 euroa.

Tuoreessa päätöksessään hovioikeus hylkäsi osan syytteistä tai muutti syyksilukemista olennaisin osin yhteensä 14 henkilön osalta. Käräjäoikeuden tuomiota ei muutettu 15 vastaajan osalta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Katiska 1 -vyyhdissä 22 tekijää yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Pisimmät rangaistukset napsahtivat Niko Ranta-aholle ja Janne Tranbergille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Niko Ranta-aho kuvattuna vankilassa. Kuva: Nelonen

Niko Ranta-aho kommentoi omaa tuomiotaan Seiska-lehdelle.

– Tuomio pysyi ennallaan, mutta se ei vaikuta elämääni mitenkään, Ranta-aho toteaa Seiskalle.

Sofia Belórfin puolesta Ranta-aho sanoo olevansa helpottunut.

– Oikeus toteutui Sofia osalta, niin kuin kuuluukin. Hän ei ole ikinä liittynyt millään tavalla näihin minun kuvioihini, mies summasi.

Belórfin asianajaja Paul Perovuo ottaa kantaa aiheeseen Iltalehden haastattelussa. Hänen mukaansa mittava julkisuus ja uutisointi asian tiimoilta ovat olleet Belórfille henkisesti varsin kuormittavaa.

– Sofia sai vihdoinkin oikeutta osakseen, Perevuo muotoilee.

Belórf itse ei ole suoraan kommentoinut tuomiotaan julkisuudessa. Tänään torstaina (13.4.) Belórf kuitenkin lisäsi Instagram-tilinsä Stories-osioon kuvan rauhankyyhkystä ja punaisesta sydänemojista.

Lue myös:

Sofia Belórf joutui eristysselliin – muistelee elämänsä synkimpiä hetkiä: ”Haluan kuolla”

Niko Ranta-aho avautuu elämästään Riihimäen sellissä: ”Täällä ei toimi sama huuto, kun julkkiksilla viidakossa”