Brittisyntyinen 35-vuotias nainen surmasi 2-vuotiaan poikansa Espoon Suurpellossa tammikuussa. Taustalla oli vanhempien välinen huoltajuusriista.

Perheen vanhemmat olivat muuttaneet erilleen syksyllä 2019, jonka jälkeen äiti yritti isän mukaan pitää pojan itsellään. Ilta Sanomien mukaan isä kertoi poliisin esitutkinnassa saaneensa lapsen huoltajuuden tapahtumaa edeltäneenä perjantaina.

Äiti kertoi hakeneensa pojan päiväkodista sovitusti perjantaina ja viettäneen tavallisen illan pesulla käyden ja iltasatuja lukien. Lauantai oli myös alkanut normaalisti, äiti oli vienyt pojan syöttämään sorsia ja kirjastoon.

Illan tullen äiti oli alkanut miettimään elämäänsä ja kertoi käräjäoikeuden aikaisemman päätöksen aiheuttaneen surua.

— Minulle tuli päähäni hulluja ajatuksia, olin todella epätoivoinen, äiti oli kertonut poliisille.

Äiti surmasi poikansa tyynyllä tukehduttamalla sunnuntaina aamuyöllä. Poliisin mukaan teko oli vakaasti harkittu ja tukehduttamisen jälkeen äiti oli viiltänyt lasta myös teräaseella.

Poliisi sai hätäkeskukseen ilmoituksen itsetuhoisesta äidistä, kun nainen oli kertonut ystävälleen tehneensä jotain todella pahaa ja kertoi lopulta lapsensa olevan kuollut. Ystävä oli yrittänyt päästä naisen asuntoon sisään, mutta turhaan. Äiti uhkasi hypätä ikkunasta, jossa hän oli itkuisena poliisipartion saapuessa.

— Kukaan tällä maapallolla ei voi ymmärtää miksi tein sen. Haluan saada hänet takaisin, oli äiti itkenyt kuulusteluissa.

Poliisi tutki tapausta murhana, mutta tutkinta loppui viime perjantaina, sillä äiti kuoli vankeudessa 6. helmikuuta.

Lähde: Ilta Sanomat