Laulaja Jari Sillanpäälle vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa rangaistusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Epäilty hyväksikäyttö on syytteen mukaan tapahtunut Helsingissä elokuun lopussa vuonna 2017. Sillanpäätä syytetään myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä saman vuoden syyskuussa. Sillanpää kiistää molemmat syytekohdat.

Iltalehden mukaan syyte on nostettu viime kuussa, ja asian pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 26.2.2020.

Vuonna 2018 Sillanpää myönsi Facebookissa, että poliisi oli löytänyt hänen kotoaan tietokoneen, josta oli poliisin mukaan saatu palautettua laitonta kuvamateriaalia. Sillanpää totesi tuolloin, ettei ollut koskaan nähnyt kyseisiä materiaaleja, ja että kuka tahansa olisi voinut kotijuhlien aikana käyttää kyseistä konetta.

Aluesyyttäjä Nina Keskinen totesi Ilta-Sanomille, että syytteessä ei ole kyse fyysisestä kontaktista.

– Häntä ei epäillä koskettelusta tai muusta fyysisestä kontaktista lapseen, Keskinen sanoi IS:lle.

Väitetyt seksuaalirikokset tapahtuivat syytteen mukaan samoihin aikoihin, kun Sillanpää vielä kärsi myöntämistään huumeongelmista.

Sillanpää tuomittiin viime vuonna kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen metamfetamiinin pitkäaikaisesta käytöstä ja levityksestä.

Sillanpää on saanut myös sakkotuomion rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. 50 päiväsakkoa tarkoittivat hänen tuloillaan 23 790 euroa.

Tieto uusista syytteistä on jo vaikuttanut Sillanpään keikkakalenteriin. Hänen piti syksyn aikana konsertoida Maija Hapuojan kanssa useissa kirkoissa ympäri Suomea, mutta MTV Uutisten mukaan ainakin Lahden Ristinkirkkoon 7. joulukuuta suunniteltu konsertti perutaan.

– Tämähän on erittäin surullista. Kyllä me tämä joulukonsertti perutaan, kirkkoherra Miika Hämäläinen totesi MTV Uutisille.

– Mielestäni Sillanpään olisi pitänyt osoittaa jotakin katumusta jo huumekohun jälkeen, mutta sellaista ei kuitenkaan näkynyt ainakaan julkisuudessa, Hämäläinen jatkoi.

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat, MTV Uutiset

Kuva: Wikimedia Commons