Jopon suosio kasvaa – myös varkaiden keskuudessa

Polkupyörävarkaat ovat nyt erityisen kiinnostuneita Helkaman Jopo-pyöristä. Oulun poliisin mukaan pelkästään hiihtolomaviikon aikana kaupungissa ilmoitettiin anastetuksi yli kymmenen Jopoa. Pakkaset tai sohjokelit eivät tunnu vaikuttavan pyörävarkauksien määrään, Oulun poliisilaitoksen alueella on alkuvuoden aikana kirjattu jo yli 200 polkupyöriin liittyvää anastusrikosta.
Poliisi kehottaakin polkupyörän omistajia terästäytymään pyörien säilytyksessä. Pyörän lukitseminen ei näytä riittävältä toimenpiteeltä varkauden estämiseksi, vaan pyörä pitäisi mahdollisuuksien mukaan siirtää lukittuun sisätilaan, varsinkin yöajaksi. Polkupyöriä varastetaan niin asuintalojen ulko-ovien edustoilta kuin ikkunoiden altakin, joten varkaat luottavat siihen, että yön hiljaisina hetkinä he saavat toimia rauhassa.
Varastettuja polkupyöriä myydään esimerkiksi netissä halvemmalla hinnalla. Pyörän ostajan olisi hyvä muistaa, että edullisesti netistä hankittu polkupyörä voi olla varastettu. Jos käytettynä hankittu polkupyörä myöhemmin todetaan varastetuksi, pyörän alkuperäinen omistaja saa pyöränsä takaisin, ja uusi omistaja jää niin sanotusti nuolemaan näppejään.
Polkupyörän omistajan kannattaa säilyttää pyörän hankintapaperit, joista ilmenee pyörän merkki, malli sekä runkonumero. Jos pyörä kuitenkin varastetaan, rikosilmoituksen asiasta voi tehdä poliisi.fi– sivustolta löytyvän sähköisen rikosilmoituksen kautta tai käymällä henkilökohtaisesti poliisilaitoksella.