Kiinteistökuningattarena televisiossa tunnetuksi tullut entinen kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski, 51, yrittää saada Helsingin hovioikeudessa kumotuksi Hyvinkään käräjäoikeuden hänelle langettaman tuomion, jonka mukaan hänen täytyy maksaa korvausta 660 000 euroa entiselle työnantajalleen Uudenmaan Viva Oy:lle.

Tuomio perustuu tapaukseen, kun Liski lähti Vivasta vuonna 2016 ja perusti oman yrityksen, vieden mukanaan suuren osan Vivan työntekijöistä. Liski tuomittiin käräjäoikeudessa työsopimuksen mukaisen kilpailukiellon, rekrytointikiellon sekä salassapitovelvollisuusehdon rikkomisesta ja noudattamatta jätetystä irtisanomisajasta. Liski kiisti kaikki syytteet.

Liski vaatii nyt hovioikeudessa tuomion kumoamisen lisäksi Vivalta yli 200 000 euron korvauksia.

Ilta-Sanomat uutisoi Liskin saapuneen tänään päättäväisen oloisena hovioikeuteen avustajiensa kanssa.

– Tuntuu siltä kuin olisi elänyt vuosikausia jonkun vieraan ihmisen elämää tahtomattaan. Siinä kaikki, Liski kommentoi medialle turvatarkastuksen jälkeen.

Tämän jälkeen Liski ei antanut enempää kommentteja.

MTV Uutisten mukaan vastikään Balilla lomaillut Liski vaikutti sivummalle päästyään rennolta ja hänen nähtiin naureskelevan.

Liski ja Viva riitelevät hovioikeudessa etenkin Liskin saamista suurista palkkioista, joiden luonteesta vallitsee erimielisyys. Liski palkattiin Vivaan vuonna 2011, jolloin hänet oli nähty ensimmäistä kertaa myös Kiinteistökuningatar Kaisa -ohjelmassa. Nettopalkaksi sovittiin aluksi 10 000 euroa, ja vapaan autoedun kanssa Vivan asianajaja Matti Penttinen arvioi bruttopalkan olleen noin 20 000 euroa kuukaudessa.

Ökypalkan lisäksi Viva lainasi toimitusjohtaja Seppo Valojärven mukaan Liskille useita kertoja suuria rahasummia, jotta tämä pääsisi eroon entistiä veloistaan, joista hän Valojärven mukaan syytti silloista entistä työnantajaansa. Valojärvi lisäsi, että Liski oli riidellyt ex-työnantajansa kanssa samanlaisista asioista kuin mistä hän nyt riitelee Vivan kanssa.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Penttinen muistutti hovioikeudessa aiemmasta käräjätuomiosta, jossa Liski hävisi jutun kyseistä aiempaa työnantajaansa vastaan ja hänet määrättiin noin 100 000 euron korvauksiin. Penttisen mukaan Liski sai kyseisestä yhtiöstä lainaa, jota hän myöhemmin väitti ennakkopalkkioksi. Penttisen mukaan Liski teki Vivan kanssa samoin, väittäen saamiaan lainoja palkkaennakoiksi.

Liskille maksettiin vuonna 2011 heti työsuhteen alussa 80 000 euroa, joka hänen mukaansa oli allekirjoitusbonus, vaikka se kirjattiin velkakirjasaatavaksi. Liskin perusteli kirjausta sillä, että työnantaja naamioi palkkion velaksi välttyäkseen työnantajamaksuilta.

Vivan toimitusjohtaja Seppo Valojärvi sanoi Ilta-Sanomien mukaan Liskin väärinkäyttäneen jatkuvasti ja ”aika holtittomasti” myös firman Business MasterCardia. Valojärvi väitti Liskin tehneen kortilla yksityisostoja kuten vauvanvaatteita sekä maksaneen sillä mm. parkkisakkoja.

– Kun hän osti kengät tai takin, mikä ei kuulunut yhtiön kuluksi, niin se laitettiin palkkaennakoihin, Valojärvi sanoi.

Penttinen kysyi Liskiltä oikeudessa myös Vivan työntekijöiden kaappaamisesta. Ilta-Sanomien mukaan Liski vastasi, ettei muistanut että olisi kokoontunut 10-15 Vivan työntekijän kanssa Nesteen Myllykukko-huoltamolle ohjeistamaan heitä siitä, kuinka siirtyminen hänen yritykseensä tapahtuu. Hän myös kiisti Penttiselle, että olisi koskaan uhonnut Mira Kasslinille ”tuhoavansa Vivan”.

Jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa vielä ainakin kahden istuntopäivän ajan.

Kaisan Liskin kiinteistönvälitysyhtiö teki konkurssin viime vuonna ja nyt hän myy naistenvaatteita uuden yhtiön kautta.