Veljensä Simo Silmun kanssa Yölintu-yhtyeen vuonna 1992 perustanut Matti Silmu on saanut viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Keskisuomalainen uutisoi, että Matti Silmu (kuvassa) velvoitettiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion lisäksi suorittamaan Verohallinnolle vahingonkorvausta 40 000 euroa.

Tuomiossa todettiin, että Matti nosti Yölintu Oy:n johdossa itselleen vuonna 2014 yli 80 000 euroa palkkaa, vaikka tiesi yhtiön olleen maksukyvytön. Ylisuuren palkan osuudeksi määriteltiin 40 000 euroa.

Syyttäjän mukaan Matin ylisuuret palkat pahensivat yhtiön taloudellista tilannetta ja ajautui maksukyvyttömäksi tilikaudella 2013. Syöksykierre johti konkurssiin vuonna 2015 ja Matti erosi Yölinnusta vuonna 2017.

Matti kiisti oikeudessa syytteet ja vakuutti palkkansa perustuneen todelliseen työmäärään, joka oli kasvanut Simo Silmun ongelmista johtuneiden keikkojen peruuntumisten takia.

Simo oli myös todistajana oikeudessa ja kertoi kuulleensa Matin palkan suuruudesta vasta esitutkintavaiheessa. Simon mukaan palkka ei ollut sitä, mitä oli sovittu.

Kuva: Instagram