Henna Peltonen istuu kuvassa sängyllä lakanaan kietoutuneena silmä mustana. Kukkatapetissa näkyy suuri reikä. – Tauski syytti aina minua juomisestaan ja pahoinpitelyistään. Pitkään syyllistin itseäni ja olin asiasta hiljaa. Hän hyvitteli tekojaan koruilla ja kauniilla sanoilla, Henna kertoo. – Minut ja Virpi on kumpikin pahoinpidelty myös viimeisillään raskaana.
kuva (3) (478x640)
Hennan ex-mies Tauski Peltonen väittää iltapäivälehdessä, ettei mitään pahoinpitelyjä ole koskaan tapahtunut. Mies toteaa, että ” Jos joku oikeasti löisi tuollaista pientä blondia… jestas sentään, ei sellaista voisi kuvitellakaan tekevänsä.” Lääkärintodistuksia kuitenkin löytyy, kertoo Henna. Kuten Virpikin.
Salaa ystävystyneet Virpi Kätkä ja Henna Peltonen kertaavat kovia kokemuksiaan Tauskin kanssa. Ne ovat kaikessa karmeudessaan melko samanlaisia. Virpi on kärsinyt väkivaltaisessa suhteessa lähes kaksi vuosikymmentä, Henna lyhyemmän aikaa, mutta yhdestä asiasta naiset ovat samaa mieltä: he eivät toivo kenenkään joutuvan enää koskaan kokemaan samaa. – En puhuisi asiasta edelleenkään, jollen haluaisi tämän vihdoinkin loppuvan, Virpi huokaa.
Viimeisen vuoden aikana ongelmat ovat moninkertaistuneet. Tauski on uhkailujen lisäksi tehnyt useita perättömiä lastensuojeluilmoituksia väittäen mm. että Virpi on liian humalassa voidakseen huolehtia lapsista. Hän on myös väittänyt, että ex-vaimo on etsintäkuulutettu ja että lasten passit on mitätöity. Virpi kertoo olevansa voimaton. – Oikeuteen tässä on kai mentävä, hän toteaa.
– Tauski väittää, että olemme katkeria, jätettyjä ex-vaimoja. Muistutan hakeneeni itse eroa. Halusimme tuoda totuuden Virpin kanssa vihdoin julki, sillä Tauski valehtelee jatkuvasti kaikille; medialle, sosiaaliviranomaisille sekä läheisilleen, Henna puuskahtaa.
Henna kertoo, että Tauskia ei pienen Jake-pojan tapaaminen kiinnosta. – Olen vierestä seurannut kuinka hän vuodenkin oli pitämättä yhteyttä lapsiinsa. Hän selitti asiaa sillä että Virpi ei päästä lapsia luokseen koska minä olen kuvioissa. Virpille kertomassaan versiossa hän sanoi, että minä olen niin mustasukkainen ettei hän saa heitä tavata.
Kun naiset tutustuivat, palapelin palaset loksahtivat paikoilleen.
-Erityisen upeaa on se, että ystävystyttyämme lapsemme jotka ovat sisaruksia toisilleen, näin tutustuvat toisiinsa. Tauskille sellaisilla asioilla ei ole merkitystä, meille ja lapsille se on tärkeää, Henna summaa.
seina1korva1