Pedofiili saalisti uhrinsa lasten suosikkipelistä

Minecraft on yksi maailman suosituimmista ellei suosituin lapsille suunnatuista peleistä. Kuution muotoisiin kolmiulotteisiin palikoihin perustuvaa peliä voi pelata mobiililaitteilla, tietokoneella sekä pelikonsoleilla ja sen eri versioiden alhaisin ikäraja on 7-v.
Koska Minecraftia voi pelata myös netissä ja pelissä on chatti, valitettavasti myös pedofiilit voivat vaania siellä lapsia, kuten walesilainen 22-vuotias Adam Isaac (kuvassa), joka on juuri myöntänyt oikeudenkäynnissä syyllistyneensä lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin.

Isaac käytti peliä hyväkseen houkuttelemalla kaksi 13- ja 14-vuotiasta poikaa seksuaaliseen kanssakäymiseen kanssaan netin välityksellä. Isaac myönsi syyllistyneensä houkuttelemiseen tai yllyttämiseen lapsiprostituutioon ja -pornoon, seksuaaliseen toimintaan lapsen edessä ja säädyttömien kuvien hallussapitoon. Rikokset tapahtuivat elokuun 2015 ja tammikuun 2016 välillä.
minecraft
Isaac on päässyt vapaaksi takuita vastaan odottamaan tuomion julistamista, joka tapahtuu 16. joulukuuta. Tuomari on jo ilmoittanut, että miehelle annetaan ”hyvin todennäköisesti” vankeusrangaistus.
Minecraft julkaistiin vuonna 2011 ja sen kehitti ruotsalainen Markus Persson, jonka äiti tosin on suomalainen. Vuonna 2014 Persson tienasi 2,5 miljardia dollaria myymällä pelin oikeudet Microsoftille. Minecraft-pelejä on myyty yli jo 100 miljoonaa kappaletta ja sen eri versioiden ikärajat ovat 7-12-v.
Lähde ja kuvakaappaus: The Mirror