Mississippiläinen entinen poliisi Cassie Barker, 29, myönsi maanantaina oikeudessa olevansa syypää 3-vuotiaan tyttärensä Cheyenne Hyerin kammottavaan kuolemaan.

Barker harrasti seksiä 2016 syyskuussa Long Beachissä silloisen esimiehensä kanssa miehen asunnossa, ja jätti 3-vuotiaan tyttärensä odottamaan turvavöihin poliisiautoonsa. Kyseinen päivä oli kuuma ja Barkerin mukaan autossa oli ilmastointilaite, mutta siitä ei tullut viilennettyä ilmaa.

Barker myönsi oikeudessa nukahtaneensa seksin jälkeen ja menneensä autolle vasta neljän tunnin kuluttua. Tyttö ei reagoinut ärsykkeisiin ja hänet todettiin kuolleeksi sairaalassa, jossa hänen ruumiinlämpötilakseen mitattiin 41,6 astetta.

Barker ja kyseinen esimies Clark Ladner erotettiin välittömästi Long Beachin poliisista. Ladner ei saanut tapauksesta syytettä, koska hän kertoi ettei tiennyt tytön olleen autossa.

Barker oli jättänyt tyttärensä autoon ainakin kerran aiemmin, vuonna 2015, kun hän meni kauppaan pitkäksi ajaksi. Poliisit pelastivat tytön autosta ja lastensuojelu otti hänet huostaan viikoksi. Barkerin työnantaja määräsi naisen tuolloin viikon palkattomalle vapaalle. Tytön isä, Ryan Hyer, kertoi ettei hänelle kerrottu asiasta mitään ja on järkyttynyt, etteivät poliisilaitos ja lastensuojelu ryhtyneet voimakkaampiin toimenpiteisiin ensimmäisen tapauksen jälkeen.

Syyttäjä suosittelee Barkerille 20 vuoden vankeutta. Tuomio langetetaan 1. huhtikuuta.

Lähteet: SunHerald, CBS News

Kuva: Facebook / Cassie Barker