Huippusuositun yhdysvaltalaisen Fantastic Adventures -nimisen YouTube-nettisarjan taustalta on paljastunut kammottavia asioita.

Sarjassa seurattiin seitsemän adoptiolapsen vauhdikasta arkielämää Arizonassa, mutta nyt sen saman niminen kanava on poistettu YouTubesta.

Sarjaa kuvannut ja pyörittänyt 48-vuotias Machelle Hobson on pidätetty. Häntä syytetään hirvittävistä lasten pahoinpitelyistä. Syytteiden mukaan lapsia on hakattu ja suihkutettu pippurisuihkeella ennen kuvauksia, minkä lisäksi jotkut lapsista ovat myös joutuneet seksuaalisen väkivallan uhreiksi.

Äidin sanotaan rankaisseen lapsia, jos he eivät esiintyneet videoilla hänen mielestään riittävän hyvin tai unohtivat repliikkejään. Rangaistuksiin kuuluivat mm. nälässä ja janossa pitäminen useiden päivien ajan, pippurisuihkeen sumuttaminen suoraan silmiin, jääkylmät kylvyt ja komeroon lukitseminen. Yksi pojista kertoi, että rangaistukseksi äiti hakkasi häntä vyöllä sekä henkareilla ja nipisteli hänen sukupuolielintään.

Äiti halusi lasten keskittyvän ainoastaan videoiden tekemiseen, joten hän otti heidät pois koulusta. Tämän vuoksi myöskään pahoinpitelyt eivät paljastuneet ulkomaailmaan.

Kammottava totuus kuitenkin lopulta paljastui, kun Hobsonin 19-vuotias tytär kertoi sosiaaliviranomaisille äidin pahoinpitelevän hänen sisaruksiaan. Viranomaiset tekivät yllätystarkastuksen perheen kotiin, jolloin yksi lapsista löytyi lukitusta komerosta. Lapset otettiin huostaan ja äiti pidätettiin. Hän kiistää kaikki syytteet.

Hobsonin kaksi aikuista poikaa esiintyivät myös videoilla ja tiesivät, miten adoptiolapsia kohdeltiin, mutta eivät puuttuneet asiaan, joten myös he saivat syytteet.

Vuonna 2012 aloitetulla Fantastic Adventures -kanavalla oli yli 800 000 tilaajaa ja sarjan videoilla oli yli 250 miljoonaa katselukertaa.

Alla olevalla videolla näkyy pätkiä sarjan videoista.

Lähteet: Inside Edition, CBS News

Kuva: YouTube / Inside Edition