Tukholmaa on piinannut jo viides katumellakoiden värittämä yö. Yhteensä ainakin 15 ajoneuvoa on poltettu Tukholman seudulla yön aikana, kertovat viestimet. Aiemmin tällä viikolla palomiehenä toimiva Mattias Lassen työtovereineen oli menossa Jakobsbergiin sammuttamaan paloja, kun noin kolmekymmentä mellakoitsijaa piiritti heidät. Huligaanit heittelivät palosammuttimia ja kiviä heitä kohti, kunnes paloauton ikunat hajosivat.
Lassen sai tapahtumasta tarpeekseen ja kirjoitti avoimen kirjeen Facebookiin.
”Sinulle, joka heittelit meitä kivillä viimeyönä. Heittelit kivillä! Luojan kiitos vain yksi kahdestakymmenestä tuli ikkunan läpi. Onnekseni minulla oli kypärä päässä, joten se jätti vain suuren naarmun kypärään. Onnekasta oli myös se, ettet osunut kuljettajaamme, joten hän pystyi ajamaan meidät pois tapahtumapaikalta ja viemään poikansa aamulla päiväkotiin. Itse sain halata tyttöystävääni kun tulin kotiin. Onni oli matkassa myös siinä, ettei kukaan meistä loukkaantunut vakavasti Olet kuitenkin vaikuttanut meihin autossa olleisiin koko työelämämme ajaksi.
Minä teen työtäni ja olen paikalla, jos isäsi ajaa autokolarin. Autan siskoasi mikäli hänen keittiössään syttyy tulipalo. Minä tulen uimaan jääkylmässä vedessä auttaakseni pikkuveljeäsi, jos hän tipahtaa veneestä, vaikka vesi on jäistä. Minä tulen auttamaan mummiasi, jos hän saa sydänenpysäytyksen ja tulen auttamaan myös SINUA jos tipahdat jäihin kauniina maaliskuun päivänä. Miksi teet näin minulle? Minullakin on perhe, joka haluaa tavata minut uudestaan, aivan kuten sinullakin.”
– Olen työskennellyt palomiehenä 13vuotta, enkä ole koskaan kokenut mitään
tällaista,
Mattias Lassen kertoo.
943716_10151407367406956_1582157363_n[1]