Kolme vuosikymmentä Ylellä työskennellyt suosittu urheilutoimittaja ja -selostaja Tapio Suominen, 54, ilmoitti eilen Twitter-tilillään kärähtäneensä ratista.
– Mokasin taas, pahasti. Jäin eilisiltana kiinni rattijuopumuksesta. Pyydän anteeksi kaikilta, joiden mielen pahoitin. Olen alkoholisti ja tarvitsen apua. En kommentoi asiaa tätä enemmän, Suominen tviittasi.
Twiitti sai paljon vastauksia, joissa Suomista kehotetaan hakeutumaan vieroitukseen alkoholista ja joko myymään autonsa tai hankkimaan siihen alkolukko.
– Pyydät anteeksi ? Tee asialle jotain ! Tässä ei ole kysymys mielensäpahoittamisesta, vaan siitä, kuinka vaaraksi olet muille liikenteessä, eräs kommentoi.
Suominen ei ottanut kantaa rattijuopumukseen, mutta vastasi kritiikkiin.
– …totta, olet oikeassa. Taisin vain purkaa pahaa oloani. Onneksi en satuttanut ketään… Tapsa
Suominen jäi kiinni rattijuopumuksesta myös 2017 lokakuussa. 2018 helmikuussa hän sai potkut Yleltä. Hän on kertonut sairastavansa alkoholismia sekä kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja on käynyt radikaaleissa sairaalahoidoissa ongelmiensa vuoksi.
Eilen illalla kuuden aikaan Suominen vielä twiittasi voivansa pitkästä aikaa hyvin.
– ystävät. Se on niin, että on keskimäärin paljon mukavampaa voida hyvin kuin huonosti. Joo, tiedän, ei sovi liikaa hehkuttaa, koska takapakkia voi tulla. Halusin kuitenkin jakaa tunnelmani, koska pystyn taas hengittämään. Puoli vuotta meni odotellessa.
Myöhemmin Suominen kommentoi Barcelonan jalkapallo-ottelua, ja tänä aamuna hän kertoi kärähtäneensä eilen illalla ratista.
Kuva: Wikimedia Commons