Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä ja liikemies Onni Sarmaste ovat joutuneet suuren kohun keskelle tekemistään suojamaskikaupoista. He ovat molemmat poliisin tutkintatoimien kohteena.

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Onni Sarmasteen yhtiöstä LDN Legal Partners. Kyseessä on petosepäily.

Kauppasumma 4 980 000 euroa on maksettu Sarmasteen yhtiölle kokonaan. Suojainvälineistä tuli Suomeen arvoltaan kolmannes tilatuista tuotteista, ja lastissa oli virhe myös laadussa.

HVK on ryhtynyt kaupan osittaiseen purkuun ja vaatii suorituksen palauttamista toimittamatta jääneen tavaran osalta sekä hinnanalennusta virheellisen tavaran perusteella.

Tiina Jylhän The Look Medical Care OÜ -yhtiölle HVK on esittänyt kaupan purkuilmoituksen ja palautusvaatimuksen jo maksetun kauppahinnan osalta. Jylhän yhtiön laskuttama hinta oli yhteensä noin 5,4 miljoonaa euroa, ja siitä oli ennakkoon maksettu 2,6 miljoonaa euroa. Jylhälle maksetut varat on jäädytetty.

HVK perustelee toimiaan ennakoidulla sopimusrikkomuksella. Jylhän yhtiötä epäillään rahanpesusta ja sen väitetään markkinoineen tuotteitaan väärennetyllä tuotesertifikaatilla.

Poliisi vahvistaa

Rikostarkastaja Markku Ranta-aho vahvisti Iltalehdelle, että tutkintapyyntöjä on tullut kaksi, joista toinen on HVK:n ja toinen yksityishenkilön tekemä.

– Asiaa selvitetään ja sen perusteella katsotaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Selvityksen keskiössä on HVK:n ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältö ja se, vastaako toimitus näiden sopimusten sisältöä, Ranta-aho kertoi Iltalehdelle.

Esiselvitys tarkoittaa sitä, että poliisi selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta eli onko asiasta tarpeellista käynnistää esitutkinta.

Lue lisää: Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä keskellä outoa suojamaskikohua – syyttää pikavippiliikemiestä kavalluksesta

Seiska: Pikavippiyrittäjä Sarmaste osti heti maskirahat saatuaan puolen miljoonan Bentleyn ja öky-Porschen!