Ajavatko laadukkaat suoratoistopalvelut suomalaisia pois urheilukatsomoista?

Viaplayn teettämän kyselyn mukaan yli kolmannes suomalaisista jääkiekkofaneista ei käy peleissä lainkaan paikan päällä kauden aikana, koska he katsovat mieluiten pelin TV:stä tai suoratoistopalvelusta. Samassa kyselyssä selvitettiin myös arvioita eri sarjojen lopputuloksista.
Vastaajat eivät povaa Jokereille KHL-mestaruutta tällä kaudella, mutta uskovat suomalaisjoukkueen yltävän jalkapallon Mestareiden liigan lohkovaihepaikkaan viidessä vuodessa.
Viaplay teetti syys–lokakuussa kyselyn suomalaisille jalkapallo- ja jääkiekkofaneille. Kyselyssä kartoitettiin suomalaisten suosikkipelaajien ja -joukkueiden lisäksi katselutottumuksia. Jääkiekkoa seuraavista vastaajista hieman alle puolet (40 %) ilmoitti katsovansa 1-5 ottelua kaudessa paikan päällä. Vastaajien mukaan hallilla käydään tunnelman takia ja vanha viisaus ”peli on parasta paikan päällä” päti yli puoleen peleissä käyvistä vastaajista (56 %). Lähes kolmannes vastaajista (32,3 %) sanoi käyvänsä peleissä tukeakseen suosikkijoukkuettaan. Vastaavasti suomalaisista jalkapallofaneista hieman yli yksi viidestä (22 %) käy katsomossa vähintään kerran kuussa ja 26 % ei koskaan.
Kotimaisen pääsarjan Liigan katsojamäärät puhuttivat alkukaudesta jääkiekkoväkeä. Yli kolmannes (37 %) Viaplayn kyselyyn vastanneista sanoikin, että ei käy peleissä lainkaan paikan päällä kauden aikana. Suurin syy kotiin jäämiselle on ottelun katsominen mieluimmin joko TV:stä tai suoratoistopalvelusta (40 %). Seuraavaksi suurimmat syyt olivat liian kalliit liput (34 %) ja suosikkijoukkueen pelaaminen muulla kuin omalla asuinpaikkakunnalla (23 %).
HJK:n ihme toistetaan viidessä vuodessa, Jokerit jää välieriin
Mikäli suomalaisia jalkapallofaneja on uskominen, suomalaisjoukkue nähdään UEFA Champions Leaguen lohkovaiheessa pian. Yli puolet vastaajista (62 %) arvioi, että 2–5 vuoden päästä suomalaisjoukkue selvittää Mestareiden liigan karsinnat ja pelaa eurooppalaisen jalkapalloilun kovimmassa turnauksessa.
Suomalaisten jääkiekkofanien mukaan KHL:n voittopokaalia Gagarin Cupia ei nosteta kauden päätteeksi kohti Hartwall Arenan kattoa. Vain 6 % vastaajista uskoo Jokerien mestaruuteen, ja todennäköisimmin joukkueen matka katkeaa tällä kaudella välierissä (54 %).
Pokaalit Müncheniin ja Anaheimiin, Litmanen sekä Selänne kaikkien aikojen suomalaiset
Vaikka Mestareiden liigan tämän kauden joukkueista suomalaisten suosikki on espanjalainen mahtiseura FC Barcelona (19 %), uskoo suurin osa vastaajista (29 %) Bayern Münchenin mestaruuteen. Mestareiden liigan kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä, Barcelonan argentiinalainen hyökkääjätähti Lionel Messi on vastaajien mielestä (48 %) jo nyt turnauksen kaikkien aikojen pelaaja. Kaikkien aikojen suomalainen Mestareiden liiga -pelaaja on itseoikeutetusti Jari Litmanen (83 %), joka on turnauksen kaikkien aikojen 40. paras maalintekijä 23 maalillaan.
Suomalaisten jääkiekon seuraajien suosikkijoukkue NHL:ssä on Anaheim Ducks (13 %), joka nostettiin ennen kauden alkua myös suurimmaksi voittajasuosikiksi (16 %). Peräti 35 % ilmoitti, että heillä ei ole suosikkijoukkuetta NHL:ssä. ”The Great One”, eli Wayne Gretzky on vastaajien mielestä kaikkien aikojen paras NHL-pelaaja (45 %), ja ”The Finnish Flash”, eli Teemu Selänne on puolestaan kaikkien aikojen suomalainen NHL:ssä (64 %). Viisinkertainen Stanley Cup -mestari Jari Kurri joutui tyytymään Selänteen jälkeen kakkossijaan 19 % äänisaaliilla. Sinivalkoinen on valttia KHL:n suosikkipelaajissa, sillä Iistä kotoisin oleva jääkiekkotaiteilija Juhamatti Aaltonen on suomalaisten suosikkipelaaja (38 %) ennen venäläistähtiä Ilja Kovaltšukia (20%) ja Aleksandr Radulovia (9%).
Viaplayn tilaama kysely toteutettiin yhteistyössä markkinointitutkimusyhtiö M3 Researchin ja Jääkiekkolehden kanssa. Kyselyyn osallistui yhteensä 871 vastaajaa, joista miehiä oli 76 %. Vastaajien ikäjakauma oli 13:sta yli 70:ään vuoteen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit
Lataa...