Suomen jääkiekkoliitto on vahvistanut, että Florida Panthersista vapautuneet tehohyökkääjät Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen pukevat päälleen Leijonapaidan Venäjän MM-kisoissa.
Aiemmin on ilmoitettu, että suomalaisista NHL-pelaajista ovat ennen kisoja järjestettävässä leiriryhmässä mukana hyökkääjät Markus Granlund (Vancouver Canucks), Leo Komarov (Toronto Maple Leafs), Teemu Pulkkinen (Detroit Red Wings), Mikko Rantanen (Colorado Avalanche) sekä maalivahti Niklas Bäckström (Calgary Flames). Muut leiriryhmän pelaajat tulevat SM-liigasta, KHL:stä ja Ruotsin SHL:stä.
SM-liigan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu äskettäin 18 vuotta täyttänyt Patrik Laine sekä kaksissa nuorten MM-kisoissa tänä vuonna kultaa vuollut 17-vuotias Jesse Puljujärvi olisivat kiistatta huippumahdollisuuksia Suomen joukkueelle. MTV Sport uutisoi tiistaina aamulla, että Puljujärvi ei pääsisi kisoihin, mutta maajoukkueen johto ilmoitti illalla, että molemmat ovat edelleen ”mukana kirjoilla”. Superlahjakkaan nuorisokaksikon osallistuminen miesten MM-kisoihin ratkeaa tämän viikon aikana.

Minnesota Wildista vapautuneiden Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Erik Haulan osallistumisesta kisoihin ei vielä ole tietoa.
Ensi yönä Suomen aikaa pelataan ratkaiseva seitsemäs ottelu Pekka Rinteen edustaman Nashville Predatorsin ja Sami Vatasen Anaheim Ducksin välillä. Jompi kumpi näistä huippupelaajista siis vapautuu ensi yönä Leijonien harkintalistalle.
Päävalmentaja Kari Jalonen nimeää sunnuntaina tai viimeistään maanantaina MM-kisoihin matkaavan joukkueen. Suomi kohtaa kisoissa ensimmäiseksi Valko-Venäjän perjantaina 6. toukokuuta.