MTV ja C More ovat kiinnittäneet ensi kevään jääkiekon MM-kisojen ykkösketjuunsa valmentajavelhot Karri Kiven ja Jukka Jalosen. Alkavalla Champions Hockey League -kaudella studioiden pääasiantuntijana toimii eurooppalaista jääkiekkoa erittäin monipuolisesti tunteva Antti Törmänen. Värikkään kiekkopersoonan Petteri Sihvosen näkemyksiä jääkiekosta ja muusta ajankohtaisesta urheilusta on jatkossa luettavissa MTV Sportin verkkosivuilla viikoittain.
MTV:n ja C Moren ensi kevään MM-kisojen ykkösketju hahmottuu hyvää vauhtia: Tv-tiimissä ovat Tanskan MM-kisoissa varmuudella mukana Jukka Jalonen ja Karri Kivi. Kaksikko tarjoilee katsojille näkemyksiä kiekkomaailman huipulta – Jalonen valmensi Leijonat maailmanmestariksi 2011 ja Kivi Nuoret Leijonat samaan titteliin 2014.
MTV:n pitkäaikaisin kiekkoasiantuntija Hannu Aravirta sen sijaan on päättänyt ripustaa studiomikrofoninsa pukukopin seinälle.
– On ollut suuri ilo seurata ja analysoida arvokisakiekkoa hienossa asiantuntijaporukassa. Kevään MM-kisojen jälkeen tekemäni lopettamispäätös ei ollut helppo, mutta aikansa kutakin. Kiitos Maikkarille yhteisistä vuosista, ja nyt on nuorempien vuoro näyttää lätkäkyntensä, Aravirta hymyilee.
– Ara sai viime kevään MM-kisoissakin jälleen kerran katsojilta erinomaiset arvosanat. Hän on ollut todellinen tiimipelaaja ja paneutunut kiekkoyleisön palvelemiseen ihailtavalla tavalla. Haluan koko MTV:n ja C Moren puolesta lämpimästi kiittää ja toivottaa mestarivalmentajalle antoisia eläkepäiviä. Samalla olen erittäin tyytyväinen siihen, että olemme saaneet kovia vahvistuksia joukkueeseemme, toteaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.
Eurooppalainen kiekkokausi odottaa jo kulman takana. 24. elokuuta alkavan CHL-kauden kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut nähdään suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa. Lisäksi muutamia otteluita nähdään suorana Subilla.
C Moren jääkiekkoasiantuntijana CHL:ssä toimii viime kevään MM-studioista tuttu valmentaja Antti Törmänen. Viimeksi HIFK:ta valmentanut Törmänen tuntee erinomaisesti esimerkiksi TPS:n lohkokumppanin Bernin, jonka hän valmensi Sveitsin mestariksi keväällä 2013. Studiolähetyksiä isännöi tuttuun tapaan Teemu Niikko.
MTV on kiinnittänyt asiantuntijatiimiinsä myös Petteri Sihvosen, joka käsittelee MTV Sportin verkkosivuilla viikoittain jääkiekon ja muun urheilun ajankohtaisia puheenaiheita ja ilmiöitä. Räväkkänä mediapersoonana sekä entisenä SM-liiga-pelaajana ja -valmentajana tunnetun Sihvosen ensimmäisiä pohdintoja on luettavissa MTV:n verkkosivuilla.
CHL:ssä paketti tiivistyy alkavalla kaudella, kun joukkueita on mukana 32. Suomalaisia mahtui mukaan Liiga-menestyksen perusteella viisi: Tappara, KalPa, JYP, HIFK ja TPS.
CHL-mestaruus on matkannut kaikilla kolmella pelikaudella Ruotsiin. Suomesta Kärpät otti kerran hopeaa, mutta viime kaudella kaikkien suomalaisten tie katkesi jo aikaisin syksyllä. Keski-Euroopassakin CHL on ottanut vuosi vuodelta vankempaa jalansijaa, mistä esimerkkinä valtavien yleisömäärien lisäksi Sparta Prahan viime kauden CHL-hopea.
Antti Törmänen ihmetteleekin ajoittain käytävää keskustelua CHL:n tasosta.
– Ehkä siinä on vähän nurkkakuntaisuutta mukana. Kun ei tunneta vastustajia niin hyvin, on helpompi vähätellä. Ei meillä IFK:ssa ollut yhtään helppoa CHL-ottelua, ja nyt kun paketti tiivistyy, pelien taso kovenee entisestään.
C Morella nähdään alkavalla kaudella jälleen myös Ruotsin kiekkoliigaa SHL:ää torstaisin ja lauantaisin parhaaseen katseluaikaan. SHL-kausi starttaa 16. syyskuuta.
Syksyn CHL-ottelut Subilla:
La 26.8. SC Bern – TPS
Su 3.9. HIFK – Red Bull Munich
Ti 10.10. Neman Grodno – JYP
TAI HIFK – Comarch Cracovia
TAI TPS-Nottingham – Sub näyttää sen ottelun, jossa suurin panos lohkovaiheen senhetkisen tilanteen kannalta.
Kuvassa Jukka Jalonen 2011 MM-voittojuhlissa.
Kuva: Wikimedia Commons / Tuomas Puikkonen