Yksi suomalaisjoukkue oli pelivuorossa tiistaina Champions Hockey Leaguen avauskierroksella. Oulun Kärpät avasi uuden kauden suotuisasti hakemalla E-lohkon kamppailussa komean vierasvoiton tshekkiläisestä Vítkovicestä. Peli päättyi oululaisten 4-2-voittoon.
– Komea voitto, pitää arvostaa se todella korkealle. Ammattijoukkue vastassa heidän kotikaukalossaan ja isokokoisia pelaajia. Meillä on kuitenkin takana pitkä matkustaminen. Tämä on uusi projekti, uusi joukkue ja olimme ehtineet pelata kaksi harjoituspeliä ja hävitä molemmat. Kaikki ymmärtävät sen, että itseluottamus ei tule muulla kuin voittamalla näitä pelejä, Kärppien apuvalmentaja Mikko Manner sanoi.
– Joukkueella oli iso kärppäsydän. Erittäin uhrautuvaa peliä, ja sitten kaiken lukkona Jussi Rynnäs – loistava maalivahtipeli. Se siivitti meidät ansaittuun voittoon.
Kärppien osumista vastasivat Jesse Saarinen, Mika Pyörälä, Jari Sailio ja Toni Kähkönen.

Viime kaudella CHL:n finaalissa pelanneen Kärppien pelit jatkuvat CHL:ssä heti torstaina 18. elokuuta. Silloin vastaan luistelee saksalainen Krefeld Pinguinen, joka on oululaisille entuudestaan tuttu vastus.
– Viime vuonna pelasimme samassa lohkossa heidän kanssaan. Sen tiedämme, että heidän joukkueensa on vahvistunut viime vuodesta, valmentaja on vaihtunut ja viisi uutta pelaajaa on ainakin tullut. Varmasti astetta kovempi kuin viime vuonna. Saksalainen joukkue, eli pelaa vahvasti kohti maalia ja kääntää peliä nopeasti. Kovia kamppailemaan ja siellä on paljon sellaista pohjoisamerikkalaista valmennusta. Se vaatii meiltä hyvän valmistautumisen ja sen, ettö pystymme puolustamaan tiiviillä viisikolla, iskemään vastaan ja saamaan sen kautta otetta pelistä, Manner linjasi.
Suomalaisjoukkueiden ottelut tiistaina Champions Hockey Leaguessa:
Vítkovice – Kärpät 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)
CHL:n otteluita voi Suomessa seurata myös MTV:n kanavilla suorina lähetyksinä. Suomalaisjoukkueiden kaikki
ottelut lähetetään MTV Katsomossa. Tarkemmat tiedot lähetyksistä MTV:n verkkosivuilta.
Kaikki ottelut ja tulokset CHL:n verkkosivuilla.