Champions Hockey Leaguen neljä parasta joukkuetta jatkavat finaalipaikan tavoittelua jälleen tiistaina. Pelaajien parhaimmisto on jo selvillä, sillä tänään on julkaistu top 5 -ehdokkaat NordicBetin MVP-palkinnon saajaksi.
Kyseessä on virallinen CHL-palkinto, joka ojennetaan turnauksen arvokkaimmalle pelaajalle. Bo “Kulon” Lennartssonin, Vesa Rantasen sekä Johan Garpenlövin kaltaisista arvovaltaisista asiantuntijoista koostuva jury on nimennyt ehdokaslistan, josta löytyy peräti kolme suomalaista, joista kaksi pelaa SM-liigassa ja yksi Frölundassa. Muut kaksi ehdokasta tulevat Frölundasta sekä Sveitsin Davosista.
Turnauksessa oli alussa mukana 48 joukkuetta 12 eri liigasta. Nyt jäljellä on enää neljä parasta ryhmää: Rauman Lukko, Oulun Kärpät, HC Davos sekä Frölunda. Välierien ensimmäinen kierros pelattiin Kärppien ja Frölundan tahtiin (Lukko – Kärpät 2-3, Davos – Frölunda 0-5).
NordicBetin MVP-palkinnon saaja julkistetaan 9. helmikuuta pelattavan finaalin aikana paikan päällä. Palkinnon ojentaa viime vuoden tapaan CHL:n virallisena yhteistyökumppanina toimiva urheiluvedonlyöntiyhtiö NordicBet.
Viisi ehdokasta NordicBetin MVP-palkinnon saajaksi:

  • Andres Ambühl, HC Davos
  • Artturi Lehkonen, Frölunda
  • Ryan Lasch, Frölunda
  • Sami Aittokallio, Kärpät
  • Toni Koivisto, Lukko

Eurooppalaiset kiekkofanit pääsevät nyt auttamaan juryn jäseniä voittajan valitsemisessa kertomalla mielipiteensä NordicBetin CHL-äänestyksessä. Äänestys päättyy juuri ennen 9. helmikuuta pelattavaa finaalia.
– Kyseessä on koko Euroopan kattava kilpailu, mikä tekee palkinnosta todella arvokkaan. Voimme todeta, että kyseessä on äänestyksen ja juryn päätöksen jälkeen tämänhetkinen Euroopan paras jääkiekkopelaaja, NHL-legenda ja NordicBetin asiantuntija Johan Garpenlöv toteaa.
Jury:
Johan Garpenlöv, NHL-legenda ja NordicBetin asiantuntija
Johan Svensson/Mr. Madhawk, Ruotsin tunnetuin jääkiekkokirjoittaja
Vesa Rantanen, Suomen johtava jääkiekkotoimittaja
Bo ”Kulon” Lennartsson, CHL:n urheilujohtaja
Magnus Linder, NordicBetin kansainvälinen markkinointijohtaja