Suomalaiset joutuvat jälleen CHL:ssä pelaamaan vastakkain, kun peräti neljä suomalaisjoukkuetta selvitti tiensä Champions Hockey Leaguen puolivälieriin.
Vain Tappara putosi jatkosta tiistaina pelatuissa Champions Hockey Leaguen neljännesvälierien jälkimmäisissä peleissä.
Tiistain tulokset:
Kärpät – Sparta Praha 4-1 (yhteismaalit 6-5)
Lukko – Djurgården 2-1 (yhteismaalit 4-2)
Storhamar – TPS 1-2 (yhteismaalit 4-6)
Luulaja – Tappara 5-0 (yhteismaalit 6-2)
HV71 – Blues 1-1 (yhteismaalit 2-4)
Skellefteå – Berlin 2-1 (yhteismaalit 7-3)
Davos – Liberec 4-3 (yhteismaalit 9-6)
Frölunda – Litvinov 6-0 (yhteismaalit 7-2)
Tapparan pelit CHL:ssä ovat siis ohi. Viime kauden CHL-mestari Luulaja joutui toiseen osaan maalin taka-ajomatkalta, mutta ei lopulta antanut Tapparalle mahdollisuuksia.
– Pulinat pois, ei siinä jäänyt spekuloitavaa. Parempi voitti tänään, summasi luistelu- ja kamppailuvoiman puutetta harmitellut Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.
Kahdeksan parhaan joukkoon etenivät Kärpät, TPS, Lukko ja Blues.
Suomalaisittain katsoen vaikeimmasta lähtökohdasta kierrokselle lähti Kärpät, joka jäi Tshekissä viime viikolla kahden maalin takaa-ajoasemaan. Kärpät kykeni samaan kuin Luulaja, eli nousi takaa-ajoasetelmasta voittoon, mutta hieman hankalamman kautta. Ratkaisu venyi Oulussa aivan ottelun loppuun, jolloin Mika Pyörälä ratkaisi jatkopaikan viimeisen minuutin maalillaan (kuvassa).
– Harvemmin keskellä sarjakautta saa tämmöisiä pelejä. Jos jostain joukkue kasvaa, niin tämmöisistä. Joukkue osoitti kovaa henkistä kanttia, ja on hienoa päästä kahdeksan parhaan joukkoon Euroopassa jatkamaan matkaa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki hehkutti.
Lukko hoiteli toistamiseen Djurgårdenin numeroin 2-1 ja eteni ansaitusti jatkoon.
– Ensimmäinen erä oli tällä kertaa meidän paras, vaikkei maaleja saatukaan. Toisessa erässä hyökkäyspeli meni vähän jumiin, kun jouduttiin tappamaan 5-4- ja 5-3-alivoimat, totesi päävalmentaja Risto Dufva.
TPS säikäytti kannattajiaan viikko sitten, kun Storhamar karkasi Turussa peräti 3-0-johtoon. TPS heräsi lopulta 4-3-kotivoittoon, ja Norjassa turkulaiset hoitivat toisen osan maalein 2-1.
– Pelasimme hyvän vieraspelin. Tietysti meillä oli yhden osuman etu maalisuhteessa pelin alkaessa, mutta saatiin vielä hyvä alku tähän kamppailuun, TPS-valmentaja Fredrik Norrena sanoi.
– He pääsivät iskemään vastahyökkäyksestä tasoituksen, mutta kolmas erä oli meiltä sitten tyylikästä pelaamista. Ei oikein edes annettu saumoja vastustajalle, ja kyllä tässä oikea joukkue meni jatkoon, Norrena jatkoi.
Myöhäisottelussa Espoo Blues piti vierasjäällä HV71:n aisoissa maalein 1-1 ja jatkaa siten yhteismaalein 4-2.
Puolivälierät pelataan 1. ja 8. joulukuuta, jolloin luvassa on peräti kaksi täysin suomalaista kohtaamista. Koska suomalaisjoukkueet ovat playoff-kaavion samalla puolella, etenee ainakin yksi suomalaisjoukkue varmuudella CHL:n finaaliin asti.
Kahdeksan parhaan joukossa nähdään runsain verroin suomalaista ja ruotsalaista osaamista, sillä vain yksi puolivälierien joukkueista ei tule Suomesta tai Ruotsista. Molempien maiden jäljellä olevat joukkueet Skellefteåta lukuunottamatta joutuvat pelaamaan keskenään. Sveitsiläisseura Davos pääsi ainokaisena sotkemaan Pohjoismaiden mestaruuskisaa.
Otteluparit:
Tiistai, 1. joulukuuta
Blues-Kärpät
TPS-Lukko
Davos-Skelleftå
Luulaja-Frölunda
Tiistai, 8. joulukuuta
Kärpät-Blues
Lukko-TPS
Skellefteå-Davos
Frölunda-Luulaja
Välierät 12. ja 19.1.2016
Finaali 9.2.2016
CHL-otteluita voi Suomessa seurata myös MTV:n kanavilla suorina lähetyksinä. Suomalaisjoukkueiden kaikki ottelut lähetetään MTV Katsomossa.
Kaikki ottelut, tulokset ja tilastot CHL:n verkkosivuilla
www.championshockeyleague.net