Champions Hockey Leaguen kaksiosaiset välierät pelataan 12.1. ja 19.1. Välieräparit ovat Lukko – Kärpät sekä HC Davos – Frölunda. Finaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.
Varmaa on, että joku suomalainen saa kätensä pokaaliin, sillä Davosin riveissä pelaa Perttu Lindgren ja Frölundan nutussa luistelee Artturi Lehkonen. Toinen finalisteista on joka tapauksessa suomalainen joukkue, kun Lukko ja Kärpät selvittävät paremmuuttaan.
Lukko ja Kärpät aloittavat finaalipaikan metsästämisen tiistaina Raumalla. Lukon päävalmentaja Risto Dufva arvostaa joukkueensa saavuttamaa välieräpaikkaa korkealle.
– Kertoo paljon kotimaisen sarjan tasosta, että kaksi suomalaista joukkuetta on selvinnyt välieriin. Tietysti täytyy olla iloinen, että Lukko on näistä se toinen joukkue.
Dufvan mukaan välierävastustaja on kovin mahdollinen.
-Suomesta ei kovempaa tällä hetkellä löydy, joten tilanne on herkullinen kaikin puolin. Valmistautuminen tehdään samalla tavalla, kuin normaalissa liigaottelussa, mutta täytyy muistaa, että nyt edessä on ns. kuuden erän ottelu. Kaikkein tärkeintä on, kuinka pystymme reagoimaan ottelun sisällä. Jokaisella maalilla on merkityksensä ja tiistaina luodaan ennen kaikkea asetelmia toiseen osaotteluun, Dufva analysoi.
Kärppä-valmentaja Lauri Marjamäki muistuttaa, että Kärpät oli viime kaudella erittäin lähellä finaalipaikkaa. Tällä kertaa joukkue ei aio jäädä Marjamäen mukaan tavoitteestaan.
– Lähdemme Raumalle hakemaan hyvää tulosta. On taas tärkeää, että saamme tuoda ratkaisun Raksilaan. Meillä riittää nälkää. On kova saavutus päästä toista kertaa peräkkäin neljän parhaan joukkoon. Viime vuonna koimme karvaan tappion, nyt haluamme viedä homman loppuun saakka, Marjamäki kertoo.
Kärppiä edustavat mm. alle 20-vuotiaden maailmanmestarit Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho ja Antti Kalapudas, joten nyt on hyvä mahdollisuus tarkastaa, kuinka nuoret kultaleijonat pärjäävät seurajoukkueessaan.
CHL-otteluita voi Suomessa seurata myös MTV:n kanavilla suorina lähetyksinä. Suomalaisjoukkueiden kaikki ottelut lähetetään MTV Katsomossa.
Kumpi suomalaisjoukkueista CHL:n finaaliin?
Lukko ja Kärpät kohtasivat kotoisessa Liigassa viikko sitten, kun Kärpät oli jatkoajan jälkeen vahvempi numeroin 5-4. Molemmat kuuluvat materiaaliltaan kuitenkin ehdottomasti Liigan eliittiin, joten ennakkoon on vaikea heittää kumpi joukkueista selvittää tiensä finaaliin.
Jos haluat lisäjännitystä jo valmiiksi kutkuttavaan peliin, NordicBetin vedonlyönnissä jo nuorten MM-kisoissa loistaneet Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho löytyvät myös tämän ottelun pelaajavedoista.
Toisessa välierässä nähdään myös huippujoukkueiden kohtaaminen, kun Ruotsin runkosarjaa johtava Frölunda matkustaa Svetsin sarjataulukossa toisena majailevan Davosin vieraaksi. Sveitsiläisjoukkueen otteet ovat viime aikoina ailahdelleet, kun taas Frölunda on ollut melkoisen hurjassa iskussa, joten ruotsalaisseura saattaa pienoisena ennakkosuosikkina pariin lähteen. NordicBet tarjoaa Frölundan voitosta kertoimeksi 2,36.
CHL-välierien kertoimiin!
Kaksiosaisten välierien aikataulu on seuraava:
Ti 12.1.
18.20 Lukko – Kärpät MTV Sport 1 ja MTV Katsomo
21.15 HC Davos – Frölunda MTV Sport 2 ja MTV Katsomo
Ti 19.1.
18.00 Kärpät – Lukko MTV Sport 1 ja MTV Katsomo
20.55 Frölunda – HC Davos MTV Sport 2 ja MTV Katsomo
Finaali pelataan 9.2.
Kaikki ottelut, tulokset ja tilastot CHL:n verkkosivuilla:
www.championshockeyleague.net.