Jääkiekkoilija Leo Komarovista on kuvattu kolmiosainen dokumenttielokuva, jonka ensimmäinen jakso julkaistaan tänään maanantaina vedonlyöntiyhtiö NordicBetin sivustolla osoitteessa NordicBet.com.
Yhteismitaltaan vajaan tunnin mittainen trilogia on vahvasti ”Leksan” näköinen. Komarov ei ole koskaan pitänyt suurta meteliä itsestään ja saavutuksistaan, ja leffassakin turinoi perisuomalaisen nöyrä jääkiekkoammattilainen.
– Alkuun NordicBetin idea [elokuvasta] kieltämättä kuulosti vähän erikoiselta. Mutta ihan hieno siitä tuli, kun sai olla oma itsensä, NordicBetin kansainvälisenä lähettiläänä toimiva Komarov myhäilee.
Dokumenttia kuvattiin viime kesänä Komarovin entisillä kotikulmilla Uudessakaarlepyyssä, nykyisessä ”kesäkodissa” Espoossa sekä Wimbledonin tennisturnauksessa.
Sympaattista arkistokuvamateriaalia ovat kotivideopätkät, joissa polvenkorkuinen Komarov painelee menemään ulkojäillä. Tuoreissa kuvauksissa Komarov esittelee lapsuuden kotikaupunkiaan, ”jossa kaikki tuntevat toisensa, eikä mun tarvitse esittää kenellekään mitään”. Lapsuuden koulut, pulkkamäet ja futiskentät käydään läpi.
Heiveröisestä pikkupojasta kasvoi 18-vuotiaana SM-liigapelaaja Ässiin ja viisi vuotta myöhemmin Leijona-taistelija A-maajoukkueeseen. Keväällä 2011 Komarov juhli maailmanmestaruutta, 2012 KHL:n mestaruutta ja samana syksynä edessä oli ensimmäinen NHL-peli, Montreal vieraissa.
– Mun suuri unelma oli päästä pelaamaan yksi peli NHL:ssä. Ei sitä pysty kuvailemaan miten siistiä se on, Komarov toteaa elokuvassa.
Miehet dokumenttielokuvan takana ovat NHL Without a Map -sarjasta tuttu Juho Manninen sekä Olli Horttana.
Ensimmäinen jakso dokumenttielokuvasta on katsottavissa osoitteessa NordicBet.com tänään maanantaina 4.12. Kaksi seuraavaa osaa julkaistaan tiistaina ja keskiviikkona.