Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa tänä vuonna kisaava ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, 29, otti Instagram-tilillään suorasanaisesti kantaa julkisuudessa vellovaan transkohuun.

– Jos olen ymmärtänyt oikein, cis-miesten suurin pelko on, että naisten ja tyttöjen urheilu tuhoutuu ihmisoikeuksien voittaessa uuden translain myötä, Elina kirjoittaa.

Hän ihmettelee, miksi miehet haluaisivat korjata sukupuolensa vain päästäkseen naisten urheilumaailmaan, jossa muun muassa palkat ovat pienempiä ja medianäkyvyyttä on vähemmän.

– Yhtäkkiä miehet haluaisivat korjata sukupuolensa päästääkseen naisten urheilumaailmaan, jossa ei arvosteta ja vähätellään, saa huonompia treeniaikoja ja joutuu kohtaamaan tämän järkyttävän vihan ja transfobian.

– Vuosien hormonihoitoon ei taatusti hakeudu kukaan mitalinkiilto silmissä!

Elinan mukaan kaikesta pitää kuitenkin voida keskustella, mutta tapa jolla asian ilmaisee ei voi olla täynnä transfobiaa, misogyniaa ja rasismia.

– Urheilumaailma on epäreilu. Siellä ei ole yksikään samalla viivalla. Toinen hyötyy pituudesta, toinen vahvuudesta, joku kovasta mielenhallinnasta ja tarkkuudesta, toiset nopeudesta ja ketteryydestä, Elina muistuttaa.

Hän olisi itse valmis nousemaan kehään transnaisen kanssa ja kohtaisi hänet samalla tavalla kuin kenet tahansa vastustajan.

– Haluan olla inhimillinen ihminen ihmiselle, mutta tiedän myös, että urheilumaailmassa on vaikea olla inhimillinen, mikä johti muun muassa omaan masennukseeni uran aikana.

– Jos transnainen vastassani olisi päässyt siihen pisteeseen, että nousisi nyrkkeilykehään, olisin hänestä niin ylpeä, ettei lopputuloksella ole enää merkitystä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Näin Elina Gustafsson reagoi, kun kuuli tanssiparinsa olevan nainen: ”Ilmoitin heti, että…”

Elina Gustafsson poseeraa ilman paitaa – puhuu rehellisesti alastomuudesta: ”En haluaisi pitää vaatteita ollenkaan”