Niki Juusela siirtyy Yleisradiosta MTV:n ja C Moren F1-selostajaksi.
Yleltä Pöllölaaksoon siirtyvä kokenut toimittaja on mukana C More Sport -varikkotiimin vahvuudessa jo Barcelonan F1-testisessioissa helmi-maaliskuun vaihteessa. MTV ja C More välittävät paikan päältä suomalaisittain erittäin kuuman kisakauden tunnelmat.
MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero toteaa MTV:n löytäneen toisiin tehtäviin siirtyneen Oskari Saaren tilalle selostajaksi parhaan mahdollisen vaihtoehdon.
– Niki Juusela on monella tavalla paras mahdollinen seuraaja tähän vaativaan ja arvostettuun tehtävään. Hänellä on nuoresta iästään huolimatta lähes 15 vuoden kokemus arvokisojen ja muiden merkittävien tapahtumien selostajana ja toimittajana. Nikillä on lisäksi valtava motivaatio juuri tähän pestiin ja hän omaa intohimoisen lajiseurannan kautta myös laajaa ymmärrystä Formula 1:stä, taustoittaa Markus Autero kanavan uutta selostajatähteä.
Niki Juuselalle F1-selostajan tehtävät ovat unelmien täyttymys. Formula 1 on ollut lähellä hänen sydäntään pikkupojasta lähtien.
– Muistan kun nuorena poikana tutkailin joka ilta seinälläni roikkuvaa F1-kalenteria. Se oli vuodelta 1985. Vielä tuolloin sankarikseni myöhemmin noussut Ayrton Senna ajoi mustalla Lotuksella. Katselin kuvia ja tiesin, että minusta tulee F1-kuljettaja. Ei tullut, mutta selostaja tuli. Olen siis käytännössä niin lähellä lapsuuteni unelmaa kuin mahdollista. Määre onnellinen on vähättelyä sille, mitä tunnen juuri nyt, Niki Juusela tunnelmoi.

F1-selostajan pesti on urheilumedian seuratuimpia tehtäviä Suomessa. Suomalaiset ovat F1:n suhteen intohimoisia ja myös asiantuntevia. Näitä asioita Juusela haluaa yhdistää myös omassa työssään.
– Intohimo on sana, joka nousee usein esiin urheilussa. Se on kuitenkin juuri oikea termi, millä suhtaudun tulevaan haasteeseen. Kun ympärilläni on kouliintunut ja huippuammattimainen tiimi, joka jakaa tuntemukseni moottoriurheilun helmeä kohtaan, on pohja luotu. Enää tarvitsee vain valojen vaihtua punaisesta vihreäksi, Juusela sanoo.
Intohimoa selostamiseen Juuselalta ei puutu, kuten alla oleva esimerkki 2010 MM-kisaottelusta osoittaa.

Niki Juusela saa tuekseen vankan kaartin autourheilun kuninkuuslajin ammattilaisia: Tomi Tuominen jatkaa studioisäntänä ja Ossi Oikarinen, Mika Salo, Toni Vilander ja Tommi Pärmäkoski asiantuntijoina. Tiimissä jatkaa myös viime kaudella F1-varikon haltuunsa ottanut Mervi Kallio.
Uusi kausi starttaa testisessioilla Barcelonassa 27.2.-2.3. ja 7.-10.3. MTV seuraa testitapahtumia päivittäisillä erikoisraporteilla. Kauden ensimmäinen GP ajetaan Australiassa 24.-26.3.
Ennen ensi kauden alkua MTV Maxilla ja MTV Katsomossa nautitaan joka sunnuntai klo 19 aiempien kausien huippuhetkistä. Esimerkiksi Kimi Räikkösen ja Mika Häkkisen mestaruudet, Ayrton Sennan ja Alain Prostin legendaariset kaksinkamppailut sekä Michael Schumacherin kultavuodet perataan myös tuoreissa studio-osuuksissa MTV:n F1-tiimin johdolla
Juusela on kehittynyt vuosien myötä alan rautaiseksi ammattilaiseksi, mutta jotkut somen irvileuat ovat kaivaneet hänen uransa alkupuolelta alla olevan otsikoihin nousseen haastattelun, jossa pituushyppääjä Tommi Evilä suuttui Juuselan kysymyksistä Berliinin MM-kisojen pituushypyn karsintojen jälkeen.

Niki Juusela, 38 v.
Toimittaja ja selostaja, YLE vv. 2002-2017
7 olympiakisat selostajana
3 jalkapallon MM-kisat, 2 finaalia selostajana
5 yleisurheilun MM-kisat
9 jääkiekon MM-kisat
2 jääkiekon U20 MM-kisat