Toni Nieminen, Athletes, Legendat, Banijay, 2015
Mäkihyppääjä Toni Nieminen kertoi kohtelustaan TV5:n Mertaranta ja legendat –ohjelmassa.
Nuorena lajinsa huipulle nopeasti noussut Toni Nieminen joutui myöhemmin urallaan vaikeuksiin. Lisäksi ongelmia toi taloushuolet, kun Nieminen ei pystynyt maksamaan palkintoautonsa veroja.
Niemisen menestyksen aikana Hiihtoliitto teki hänen nimellään paljon rahaa, mutta liitto ei tullut hyppääjän tueksi vaikeina aikoina.
Mertaranta ja legendat –ohjelmassa Nieminen muisteli yhtä tapausta, kun hän oli B-maajoukkueessa Frankfurtissa. Hyppääjille oli hankittu halvimmat mahdolliset lentoliput takaisin kotiin, mutta niissä ei ollut vaihto-oikeutta. Kisojen aikataulu venyi ja hyppääjät eivät ehtineet koneeseen.
Nieminen ja muut mäkihyppääjät olivat lentokentällä ilman lippuja, rahaa ja luottokortteja. Nieminen soitti kentältä Hiihtoliiton silloiselle toimitusjohtajalle Esa Klingalle pyytääkseen apua.
Vastaus oli tyly. Niemisen mukaan apua ei tullut, vaan Klinga pelkästään ihmetteli, että miksi häntä häirittiin sunnuntai-iltana.
Samassa ohjelmassa esiintynyt entinen hiihtäjä Jari Isometsä kertoi, että vuonna 1992 Hiihtoliiton budjetista puolet tehtiin Toni Niemisen menestystä hyödyntämällä.
Mertaranta ja legendat TV5:lla keskiviikkoisin klo 21.00
Kuva: TV5/Banijay