Pian saadaan taas nauttia huippunyrkkeilystä, kun MTV Katsomo näyttää huhtikuussa yksinoikeudella kaksi isoa Boxing Night -tapahtumaa. 25.4.
Hartwall Arenalla ovat päätähtinä ammattilaisten EM-titteliä tavoitteleva Edis Tatli, sekä MM-vyötä hamuava Eva Wahlström. Seuraavana aamuna 26.4. on luvassa raskaan sarjan MM-ottelu New Yorkin Madison Square Gardenista Vladimir Klitshkon ja haastajan Bryant Jenningsin välillä.

  • Boxing Night -tapahtumat nähdään yksinoikeudella MTV Katsomossa
  • Helsinki, lauantai 25.4. klo 19.00 alkaen: pääottelu: Edis Tatli – Emiliano Marsili (Eva Wahlström – Irma Balijagic Adler). Selostajana Jani Rajalin ja asiantuntijana Amin Asikainen.
  • New York, sunnuntai 26.4. (la-su yö) klo 04.00 alkaen: pääottelu: Vladimir Klitshko – Bryant Jennings. Selostajana Jani Rajalin ja asiantuntijana Risto Meronen.

Tatli metsästää ensimmäistä Euroopan mestaruuttaan Helsingissä

Edis Tatli valmistautuu uransa ensimmäiseen EM-titteliotteluun. Vastassa Helsingin illassa on italialainen Emiliano Marsili. 27-vuotias Tatli on kärsinyt vain yhden MM-ottelutappion 25 ottelun ammattilaisurallaan. Se tuli MM-ottelussa kuubalaista Richar Abrilia vastaan. Euroopan mestaruuden voittaminen olisi merkittävä virstanpylväs matkalla tavoiteltuun uuteen MM-mahdollisuuteen.
Rooman kupeesta Civitavecchiasta kotoisin oleva Marsili, 38, on edelleen tappioton 32 ottelua käsittävällä ammattilaisurallaan. Vuodesta 2006 lähtien hallitseva mestari on voittanut kaikki ottelunsa mukaan lukien yhteensä viisi menestyksellistä EM-ottelua. Mestaruuden Marsili voitti keväällä 2013 tyrmätessään maanmiehensä Luca Giaconin jo toisessa erässä.
Tatlin ja Marsilin välisen ottelun arvioitu alkamisaika on n. 22.30.
Wahlströmillä tähtäimessä MM-titteli
Eva Wahlströmin, 34, vastustaja on Wahlströmiä puolitoista vuotta nuorempi bosnialainen Irma Balijagic Adler. Tyylikäs, ulottuva bosnialainen on kuulunut naisnyrkkeilyn kermaan jo kohta vuosikymmenen ajan ja hallitsi lyhytaikaisesti höyhensarjan maailmanmestaruutta vuonna 2008. Kaiken kaikkiaan Balijagicin listalta löytyy 15 ammattilaisvoittoa ja 5 tappiota. Kaikki tappiot on kärsitty MM-otteluissa ja niistä neljä pistetuomioilla.
Wahlström ottelee Helsingissä WIBF- ja WBF-liittojen mestaruusvöistä.
Klitshko – Jennings, Madison Square Gardenissa
Lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä on isojen miesten vuoro. Vladimir Klitshko kohtaa haastajansa Bryant Jenningsin yhdessä ammattilaisurheilun legendaarisimmista areenoista: New Yorkin Madison Square Gardenissa.
Klitshkoa on jo pitkään pidetty raskaan sarjan kiistattomana haltijana. Hän on IBF-, WBA-, WBO- ja IBO-liiton mestari. Haastaja, 30-vuotias Jennings, tulee Philadelphiasta ja omaa komean saldon: 19 ottelusta 10 on päättynyt voittoon tyrmäyksellä eikä tappioita ole yhtään.
Madison Square Gardenin tapahtuma alkaa sunnuntaina aamuyöstä klo 04.00. Klitshkon ja Jenningsin ottelun on arvioitu alkavan klo 06.00.
Otteluohjelmat:
Helsingin ilta 25.4. Hartwall Areena
Eva Wahlström – Irma Balijagic Adler
n. 22.30 Edis Tatli – Emiliano Marsili
New Yorkin ilta 26.4. Madison Square Garden
Charles Martin – Dwayne McRae
Sadam Ali – Francisco Santana
Vladimir Klitshko – Bryant Jennings
(muutokset mahdollisia)
Molemmat illat ovat nähtävissä suorina vain MTV Katsomossa.