Yksi Yhdysvaltojen suurimmista tv-yhtiöistä on tuominnut suomalaisen NHL-pelaaja Jori Lehterän jatkon Philadephia Flyersissä.
MTV paljasti eilen keskiviikkona, että Lehterä on yksi 23 henkilöstä, joita epäillään osallisuudesta kahden kilon kokaiinivyyhtiin Suomessa. Lehterä on poliisikuulusteluissa kieltänyt syyllisyytensä, mutta nyt paljastunut epäiltynä oleminen on nostanut hänet myrskyn silmään Suomessa ja Pohjois-Amerikassa.

NBC otti verkkosivuillaan kovasanaisesti kantaa Lehterän huumekohuun. Uutisen otsikko on karua luettavaa: ”Tämän takia Flyersin pitää hankkiutua eroon Jori Lehterästä”.
NBC:n toimittaja John Boruk toteaa, että Philadelphia Flyersin GM:n Ron Hextallin kommenteista päätellen joukkue sai tietää huume-epäilystä vasta median kautta. Borukin mukaan joukkue ei tarvitse Lehterän tuomia ongelmia ja heidän pitäisi siirtää hänet välittömästi vaiwer-listalle, ja jos hän ei kelpaa kenellekään, hänet täytyy ”haudata” AHL- farmiliigaan. Boruk jatkaa tylysti, että Lehterä ei ole pelkkänä rivimiehenä joukkueelle tärkeä pelaaja, eikä hänen siirtymisensä muualle vaikuttaisi mitenkään joukkueen menestykseen, joten hänestä pitää hankkiutua pikaisesti eroon.
NBC:n artikkelin kommenteissa jotkut muistuttavat, että Lehterää pitäisi kohdella syyttömänä ennen kuin toisin todistetaan, kun taas jotkut muut ovat samaa mieltä Borukin kanssa, että Lehterästä pitäisi hankkiutua eroon.
Ron Hextall antoi eilen joukkueen Twitter-tilillä lyhyen lausunnon, jonka mukaan hän on puhunut Lehterän ja liigan kanssa liittyen ”Suomesta kantautuneisiin raportteihin”, joista ei tällä erää ole enempää kommentoitavaa.
Lehterä on kommentoinut lakimiehensä Ari Niemisen välityksellä, ettei ota kantaa meneillään olevaan tutkintaan.
Borukin mukaan Lehterää ei eilen päästetty joukkueen harjoituksiin kohun takia.
Lähteet: MTV, NBC Sports
Kuva: NHLWAM