Jättiyleisö kannustaa Susijengiä Espanjassa

Suomen koripallomaajoukkue aloitti MM-taipaleensa lauantaina Espanjan Bilbaossa 114-55 murskatappiolla USA:ta vastaan. Eilinen peli Ukrainaa vastaan kuitenkin osoitti, että aloituksessa ei nähty lähimainkaan Suomen parasta osaamista.
Eilen Suomi kohtasi Ukrainan. Koripallon yleisen suosion Suomessa huomioon ottaen Bilbaossa on paikan päällä käsittämättömän suuri suomalaisten kannustajajoukko, peräti 8000 suomalaista katsomossa. Mukana on myös paljon julkkiksia, kuten Sara Sieppi ja Sofia Ruusila-Nousiainen (katso kuvat Sofian paljastavasta kannustusasusta Metropolista). Harvinaisen suuri, äänekäs, mutta hyvin käyttäytyvä kannustajajoukko on jo herättänyt huomiota maailmalla ja Ukrainan pelaajatkin sanoivat pelin jälkeen, että heistä tuntui siltä kuin olisivat pelanneet Suomessa.
Susijengi on sanonut kannustajien olevan kuin kuudes kenttäpelaaja, ja eilen tämä se nähtiin, kun Susijengi kukisti taitavan Ukrainan 81-76. Ottelu oli tiukka ja toiselle puoliajalle mentiin Ukrainan kahden pisteen johdossa. Kolmannella neljänneksellä Susijengi pani ison vaihteen silmään ja kasvatti johtoa parhaimmillaan 19 pisteeseen. Ukraina nousi vielä neljän pisteen päähän kolmosillaan, mutta Susijengi piti pintansa ja säilytti johtoasemansa loppuun saakka.
Huomenna Susijengiä vastaan asettuu Dominikaaninen Tasavalta, joka voitti eilen Uuden-Seelannin 76-63.