NHL-alkukauden yksi sensaatioista, seurakaverin ”hulluksi porilaiseksi” nimittämä Jesperi Kotkaniemi,18, on ottanut kuin muina miehinä paikkansa legendaarisen Montrealin pelaavassa kokoonpanossa.

Nuorukainen teki NHL-historiaa olemalla maailman ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja Pohjois-Amerikan isoissa ammattilaissarjoissa, eikä selvästikään aio jäädä tähdenlennoksi.

– Hän on tuonut paljon energiaa meidän joukkueeseemme, parantanut peli peliltä ja tullut paremmaksi ja paremmaksi. Me olemme todella nauttineet hänen seurastaan. Hän on hauska junnu, todellinen persoona ja hyvää seuraa, Canadiensin varakapteeni Brendan Gallagher listasi toimittaja Jouni Niemisen NordicBetille pitämän NHL-blogin haastattelussa.

Kotkaniemi vahvistaa varakipparin sanat toteamalla, että ”ainakin hauskaa on ollut”.

– NHL on vastannut odotuksia. Ehkä suurin yllätys on ollut se, ettei sarjojen välillä (Suomi ja NHL) oleva ero ole kuitenkaan niin suuri. Aika samanlaisten asioitten äärellä pyöritään päivästä toiseen.

Pieni kaukalo ja kamppailu NHL-kiekossa ovat vaatineet suurimman sopeutumisen.

– Ehdottomasti tämä kaukalon koko tuo aika monia uusia asioita pelaamiseen. Pitää olla tosi valmis aina, kun saa kiekon. Pitää jo oikeastaan tietää jo etukäteen, ennenkuin saa kiekon lapaan, miten pelata sitä eteenpäin ja mitä tehdä.

Montreal on ehdottomasti suurimmalla sydämellä jääkiekkoa sykkivä kaupunki maailmassa.

– Siellä on aika villiä. Kyllä sen huomaa joka päivä, että Montreal on jääkiekkokaupunki. En kyllä vaihtaisi pois sieltä mihinkään. Tykkään tällä hetkellä olla siellä tosi paljon. Meillä on hyvä draivi päällä siellä, nautin kyllä olostani.

Kotkaniemen ja nyt loukkaantuneena syrjässä olevan Joel Armian myötä Montrealin joukkueessa on nyt kaksi porilaista.

– Porilaisia on nyt ihan tarpeeksi, vitsailee Piikkiöstä kotoisin oleva seurakaveri Artturi Lehkonen.

– Niistä on aina hyvä välillä saada vähän breikkiä.

Lehkonen ei miettinyt kovin kauaa kysyttäessä, miksi Kotkaniemi näyttää sopivan Canadiensin joukkueen ilmapiiriin niin hyvin.

– Porilainen. Porilaiset on aina hulluja.

Koko kirjoitus Kotkaniemestä ja muista Montrealin suomalaisista NordicBetin blogissa.

Kuva: Liiga.fi