Champions Hockey Leaguen puolivälierät käynnistyvät tiistaina ensimmäisillä osaotteluilla.

Suomalaisjoukkueista mukana kisassa on enää Kärpät, joka aloittaa puolivälieräsarjan vierasottelulla Red Bull Salzburgia vastaan.

– Vastustajan kartoitus on vielä alkutekijöissä, mutta meillä on hyvät materiaalit, joita yhdessä muiden valmentajien kanssa tutkitaan. Iso kuva vastustajasta on aika selkeä. Vastassa on hyvä joukkue, joka on edennyt jatkoon CHL:ssä lohkovoittajana Växjön ja Bernin lohkosta. Se kertoo jo joukkueen tasosta, toteaa Kärppien valmentaja Mikko Manner.

– Erittäin pelinopea joukkue. Ei niin isokokoinen, mitä yleensä Euroopassa ollaan kohdattu. Nopea joukkue, suunnanmuutospelissä vaarallinen. Tulee varmasti paljon samanlaisia tilanteita kuin Zürichissä. Peli aaltoilee nopeasti päädystä päätyyn. Siinä on oltava hereillä, Manner jatkaa.

Salzburg on kotoisessa liigassaan kovassa iskussa ja porhaltaa neljän pelin voittoputkessa. CHL:n neljännesvälierissä se tiputti Rouen Dragonsin yhteismaalein 8-4.

– He ovat tehneet paljon maaleja ja saaneet onnistumisia. Turhat jäähyt pitää karsia pois eikä vastustajalle pidä antaa tilaisuuksia ylivoimahyökkäyksiin.

– Luotetaan omaan tekemiseen ja koetetaan saada paras vire ylle. Asetelmahan on mahtava. Päästään tässä vaiheessa pelaamaan puolivälieriä ja joukkue on todella motivoitunut, Manner hehkuttaa.

Kärpät kohtasi neljännesvälierissä Zürich Lionsin ja oululaiset nappasivat jatkopaikan täpärästi yhteismaalein 7-6. Liigassa takana on kolmen pelin voittoputki. Kärpät keräsi viikonlopun matseista pelikunnossa selvinneet miehet ja matkasi maanantaina Müncheniin, josta matka jatkui bussilla kohti Salzburgia.

– Ainahan jääkiekossa sattuu ja tapahtuu. Muutama ukkeli kokoonpanossa vaihtuu sairastumisen tai loukkaantumisen johdosta. Tuoreita miehiä hyppää kehään heidän tilalleen.

Kärpille tulee melkoinen otteluruuhka, kun kotoisen Liigan ohella taistellaan CHL-pelejä. Se ei kuitenkaan oululaisia haittaa, vaan päinvastoin.

– Hienoa, että on paljon pelejä. Siitähän kaikki unelmoi, että saa pelata, eikä tarvitse kuluttaa henkistä energiaa treeneissä. Jokainen peli vie pelaajia ja valmentajia eteenpäin. Nyt edessä on uudet olosuhteet ja eksoottinen joukkue. Meille taas mahdollisuus ottaa steppejä eteenpäin, Manner toteaa.

Tiistaina Salzburgissa nähdään mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen.

– Tästä ottelusarjassa tekee meille tunteikkaan se, että meidän legendaarinen maalivahtivalmentajamme Ari Hilli, joka on tehnyt suomikiekossa upean uran, kohtaa poikansa Santerin, joka toimiii Salzburgin maalivahtivalmentajana.

CHL:n puolivälieräparit:

Red Bull München – Malmö Redhawks
Red Bull Salzburg – Kärpät
Kometa Brno – Frölunda HC
Skellefteå AIK – HC Plzen

Puolivälierien 1. osaottelut pelataan 4.12. ja toiset osaottelut 11.12.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset, otteluohjelman ja pudotuspelikaavion osoitteesta. https://www.championshockeyleague.com/en

Lähde ja kuva: CHL