Champions Hockey Leaguen puolivälierät käynnistyivät tiistaina. Ainoana suomalaisjoukkueena mukana oleva Oulun Kärpät kohtasi vieraissa itävaltalaisen Red Bull Salzburgin. Ottelu päättyi Salzburgin 3-2 -voittoon.

Kärpät oli kiinni tärkeässä tasapelissä, mutta Salzburgin John Hughes iski ottelun voittomaalin isännille vain 23 sekuntia ennen päätössummeria.

– Erittäin tiukka ja tasainen vääntö. Molemmat käänsivät peliä nopeasti. Kotijoukkue oli todella energinen ja hyökkäysaltis. Marginaalit ovat pienet näissä peleissä, sanoi Kärppien valmentaja Lauri Mikkola ottelun jälkeen.

Kärppien ilta Salzburgissa oli ratkaisuhetkistä huolimatta nousujohteinen. Isäntäjoukkue meni toisessa erässä johtoon Brant Harrisin maalilla Christopher Vandevelden ja Robert Raymondin esityöstä. Maalia edelsi Kärppien Mika Pyörälän ja Teemu Kivihalmeen epäonninen keskinäinen törmäily. Salzburg iski toisen maalinsa päätöserän alussa ajassa 41.53 heti Kärppien ylivoiman jälkeen. Maalin luuti sisään tyhjäksi tilanteessa jääneeseen Kärppien maaliin jälleen Harris.

Kärppien Nicklas Lasu toi oululaiset maalin päähän vain minuutti ja 37 sekuntia myöhemmin. Maali oli Lasulle tämän kauden CHL:ssa jo kauden kahdeksas. Tuosta osumasta kului hieman yli kuusi minuuttia, ja Jyri Junnila tasoitti vastahyökkäyksestä ottelun 2-2:teen.

Tämän jälkeen tärkeä tasapeli häämötti ennen Hughesin ratkaisua.

– Totta kai se harmittaa, mutta se on peliä. CHL:n pudotuspelit kestävät 120 minuuttia. Nyt lähdemme yhden maalin takamatkalta, ja on turha laittaa päätä pensaaseen, Mikkola sanoi.

Ratkaiseva osaottelu pelataan Oulussa tiistaina 11.12. Semifinaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteismaalien perusteella. Vierasmaalisääntöä ei ole.

Alla joukkueiden valmentajien englanninkieliset haastattelut heti ottelun jälkeen.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelman täältä.

Kuva: Wikimedia Commons