Yksi kaikkien aikojen parhaista koripallopelaajista, yhdysvaltalainen Kobe Bryant, 41, on kuollut sunnuntaiaamuna helikopterionnettomuudessa Calabasissa Los Angelesissa.

Bryantin omistama Sikorsky S-76B-helikopteri syöksyi maahan sakeassa sumussa ja räjähti tulipalloksi. Kaikki mukana olleet yhdeksän henkilöä kuolivat onnettomuudessa, mukaan lukien Bryantin 13-vuotias Gianna-tytär ja kopterin pilotti.

Bryant oli menossa valmentamaan tyttärensä joukkuetta koripalloakatemiansa 4-8-luokkalaisten turnaukseen. Los Angeles Timesin mukaan koneessa olivat myös mukana mm. arvostettu koripallovalmentaja John Altobelli sekä hänen vaimonsa Keri ja heidän 13-vuotias tyttärensä Alyssa, joka pelasi samassa joukkueessa Bryantin tyttären kanssa.

Kobe Bryant oli pitkään historian kolmanneksi eniten pisteitä tehnyt NBA-tähti, kunnes toinen Lakers-pelaaja, LeBron James, ohitti hänet listalla lauantai-iltana. Bryantin viimeiseksi jääneessä twiitissä hän onnitteli lämpimästi Jamesia saavutuksesta.

Bryant pelasi koko 20-vuotisen uransa (1996–2016) Los Angeles Lakers -joukkueessa, jossa hän voitti viisi NBA-mestaruutta. Vuonna 2008 hänet valittiin NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hän oli mukana NBA:n tähdistöotteluissa peräti 18 kertaa. Hän voitti myös kaksi olympiakultaa sekä Oscar-palkinnon lyhytanimaatioelokuvasta Dear Basketball, jossa hän toimi tuottajana, käsikirjoittajana ja lukijana.

Alla olevassa Los Angeles Timesin toimittajan twiitissä näkyvät maahan syöksyneen helikopterin savuavat jäänteet. Säätila oli lehden mukaan sunnuntaiaamuna niin huono, että pelastusryhmät joutuivat patikoimaan onnettomuuspaikalle ja poliisihelikopterit pystyivät lentämään sinne vasta iltapäivällä.

Lähde: Los Angeles Times

Kuva: Wikimedia Commons