Blues otti avausvoiton Kärpistä. TPS nousi viimeisellä minuutilla tasoihin Lukkoa vastaan.
Champions Hockey Leaguen puolivälierät käynnistyivät tiistaina. Suomalaisjoukkueita on mukana vielä neljä. Espoossa kohtasivat Blues ja Kärpät ja Turussa TPS ja Lukko.
Blues (kuvassa) lähti otteluun ilman sopimuksensa purkanutta pitkäaikaista kapteenia Kim Hirschovitsia. Blues ei kuitenkaan lannistunut, vaan otti hieman yllättäenkin voiton maalein 2-0.
Bluesin ensimmäisen maalin ohjasi avauserässä joukkueen paras pistemies CHL:ssä eli Jussi Makkonen, ja 2-0-osuman laukoi päätöserässä alivoimalla Jari Sailio.
– Noin korkeatempoista ja ikään kuin playoff-kiekkoa ei olla vielä tällä kaudella pelattu. Jääkiekko on kuitenkin siitä ihmeellinen peli, että omia mahdollisuuksia voi joskus käyttää hyväksi. Ensimmäisessä erässä siihen pystyimme, tuumasi Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.
Kärpillä oli lukuisia hyviä maalintekopaikkoja etenkin ottelun alussa, mutta se ei pystynyt yllättämään 28 kertaa maalillaan torjunutta Bluesin maalivahti Kaapo Kähköstä.
– Omalta joukkueelta erittäin hyvä valmistautuminen. Pelin alku oli ihan yhtä päätä, mutta emme saa tällä hetkellä mistään sisään, sanoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.
Hirschovitsin lähtö vaikutti Bluesiin jonkin verran.
– Joskus näitä arjen juttuja pääsee pakoon tuonne jääkiekon ihmeelliseen maailmaan, kun pääsee pelaamaan ja nauttimaan, sanoi Aho.
TPS ja Lukko pelasivat tasan 3-3. TPS meni avauserässä 1-0-johtoon Tomi Kallion maalilla, mutta seuraavista maaleista vastasi Lukko. Teemu Nurmi, Janne Lahti ja Jesper Piitulainen veivät päätöserän alkuun mennessä Lukon jo 3-1-vierasjohtoon.
TPS teki viimeisen kolmen minuutin aikana kaksi maalia. Tomi Kallio tasoitti ylivoimalla 20 sekuntia ennen päätössummeria.
– Pienestä nämä ovat kiinni. Saatiin tapettua Lukon kahden miehen ylivoima ja saatiin siitä lisää virtaa. Homma olisi ollut aivan toisella tolalla, mikäli Lukko olisi onnistunut neljännen maalin teossa, TPS-valmentaja Jani Kiviharju kertasi.
Raumalaisleirissä tasapeli tuntui pienoiselta pettymykseltä.
– Erikoistilanteissa tämä kääntyi naapurille. Meillä oli mahdollisuus lisätä ylivoimalla johtoa, mutta kun ei itse onnistuttu, TPS rokotti takaisin. Se tuntuu vähän karvaalta, Lukko-valmentaja Juha Vuori päivitteli.
Champions Hockey Leaguen puolivälierien toiset osaottelut pelataan joulukuun 8. päivänä. Oulussa ja Raumalla aloitetaan tuttuun aikaan klo 18.30.
Suomalaisjoukkueiden ottelut tiistaina Champions Hockey Leaguessa:
Blues-Kärpät 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
TPS-Lukko 3-3 (1-2, 0-0, 2-1)
CHL-otteluita voi Suomessa seurata myös MTV:n kanavilla suorina lähetyksinä. Suomalaisjoukkueiden kaikki ottelut lähetetään MTV Katsomossa. Tarkemmat tiedot lähetyksistä MTV:n verkkosivuilta.
Kaikki ottelut ja tulokset CHL:n verkkosivuilla.
 
Kuva: www.championshockeyleague.net