113 osakilpailua ja runsaat 5,5 vuotta oli ehtinyt kulua Kimi Räikkösen edellisestä F1-voitosta.

Monet ulkomaiset toimittajat eivät uskoneet Räikkösen enää kykenevän voittoihin, mutta Lotuksella Australiassa vuonna 2013 napattu GP-voitto on nyt siirtynyt historiaan ”jäämiehen” viimeisimpänä voittona, kun Räikkönen kiipesi Teksasin Austinissa ensimmäisen kerran ykköskorokkeelle sen jälkeen kun palasi Ferrarille vuonna 2014.

Räikkösen tiimiradiokommentti maaliviivan ylityksen jälkeen kuvasti suuren taakan pudonneen suomalaisässän selästä: ”Vittu vihdoin!”

”Ei muuta elämääni pätkääkään”

Kun Martin Brundle kysyi Räikköseltä, miltä voitto tuntui niin pitkän ajan jälkeen, jäämies täräytti: ”Olen nyt paljon onnellisempi kuin jos olisin tullut toiseksi.” Jäätävät kommentit jatkuivat virallisessa voittohaastattelussa. Räikkönen sanoi, että voitto oli tärkeämpi muille kuin hänelle itselleen ja jatkoi: ”Se ei muuta elämääni pätkääkään”. Kimimäinen heitto sai vieressä istuneet Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin repeilemään. Koko sali räjähti nauruun, kun Räikköseltä kysyttiin seurasiko hänen perheensä kisaa. ”Lapset varmasti nukahtivat kisan aikana, mutta vaimo varmaan katseli,” Räikkönen veisteli.

Räikkönen sanoi voiton maistuneen hyvältä ja varsinkin sen, että hän pääsi näyttämään joidenkin ihmisten olleen väärässä.

Turun Sanomien toimittaja Heikki Kulta missasi Austinin kisan ensimmäistä kertaa 113 osakilpailuun. Kun Räikkönen kuuli asiasta, hän tokaisi ”Hyvä ajoitus.”

Räikkönen totesi pokaalien ja voiton myötä tulevien muiden tavaroiden olevan tärkeämpiä hänen lapsilleen, kuin hänelle itselleen, kuten esimerkiksi voittajan lippalakki ja aika-ajopalkintona saatava Pirellin pieni rengas.

Räikkönen julkaisi voiton jälkeen Instagramissa kuvan, jonka saatteeksi hän kirjoitti: ”Voitto ja matkamuistoja perheelle!”

Historiallinen voitto

Voittonsa myötä Räikkönen teki historiaa monellakin tavalla. Hän on nyt eniten F1-voittoja ajanut suomalaiskuljettaja. Hänellä on 21 voittoa, kun Mika Häkkisellä on 20. Räikkönen rikkoi myös Michael Schumacherin ennätyksen pisimmästä ajasta ensimmäisen ja viimeisimmän voiton välillä. Kun ajanjakso Schumacherilla oli 14 vuotta, Räikkösellä se on nyt yli 15,5 vuotta.

Ensi vuonna Sauberille siirtyvä vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen on edelleen Ferrarin viimeisin henkilökohtaisen mestaruuden voittanut kuljettaja.

Kuva: Instagram / Kimi Räikkönen