Tällä kaudella Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat Pittsburgh Penguins ja San Jose Sharks. Kummastakin joukkueesta löytyy suomalainen pelaaja. Puolustaja Olli Määttä pelaa Pittsburghissa ja hyökkääjä Joonas Donskoi San Josessa.
Molemmat suomalaiset ovat urallaan ensimmäistä kertaa Stanley Cupin finaaleissa.
Pittsburgh saavutti finaalipaikan perjantain vastaisena yönä voittamalla idän konferenssifinaalin seitsemännessä ottelussa Valtteri Filppulan edustaman Tampa Bay Lightningin 2–1.

Olli Määtän osalta pudotuspelit ovat olleet vuoristorataa. Ensiksi hän joutui olemaan sivussa loukkaantumisen takia, mutta tervehdyttyään nousi takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Konferenssifinaalien alussa Määttä laitettiin katsomoon kolmen ottelun ajaksi haparoivien otteiden takia, mutta Trevor Daleyn nilkkamurtuma antoi Määtälle uuden mahdollisuuden, jonka hän käytti hyvin. Sen jälkeen Määttä on pelannut varmasti ja tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa kolme pistettä.
Paremman runkosarjasijoituksen perusteella Pittsburghilla on finaaleissa kotietu. Finaalisarja alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.
Suomessa NHL-pelit näyttää Viaplay.