C Moren jalkapallon asiantuntijatiimi saa erittäin nimekkään lisän, kun yksi Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijoista, Sami Hyypiä, palaa asiantuntijatehtäviin. Ensiesiintymisensä Liverpool-legenda tekee ensi keskiviikkona 14. elokuuta pelattavan UEFA Super Cupin yhteydessä C Morella ja Subilla.

C Moren jalkapallolähetysten asiantuntijatiimi vahvistuu entisestään, kun Suomen kaikkien aikojen paras puolustaja, Sami Hyypiä, liittyy joukkoon. Hyypiä nähdään kauden aikana C Moren Mestarien liiga -lähetysten asiantuntijana. Entinen huippupuolustaja ja myöhemmin Euroopan suursarjoissa ammattivalmentajana toiminut Hyypiä tuo lähetyksiin monipuolista näkemystä lajin huipulta.

– On upeaa saada Sami Hyypiä ennestäänkin väkevään tiimiimme mukaan. Hänellä on kokemusta ja näkemystä siitä, mitä on pelata ja valmentaa Euroopan huipulla. Viime kaudella saimme todistaa Mestarien liigassa uskomattomia käänteitä. Nyt tiimissämme on jäsen, joka on ollut itse kentällä järjestämässä yhtä liigan ihmeellisimmistä käänteistä vuoden 2005 finaalissa, MTV:n Urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero sanoo.

C Moren futistiimissä jatkavat kansainvälisillä kentillä niin ikään meritoituneet Petri Pasanen, Mika Väyrynen, Antti Niemi ja Mikael Forssell.

Liverpoolin pelaajalegenda

Hyypiä kuului aikansa parhaimpiin keskuspuolustajiin maailmassa ja hänet muistetaan erityisesti ajastaan Liverpoolissa. Hän nousi kymmenen kauden aikana The Redsin kannattajien rakastamaksi kulttipelaajaksi toimittuaan myös joukkueen kapteenina. Kaikkiaan hän pelasi Liverpoolin paidassa 464 ottelua, joissa syntyi 35 maalia. Mestarien liigan voitto keväällä 2005 kruunasi Hyypiän mittavan ajanjakson Anfieldilla. Lisäksi hän voitti Liverpoolissa sekä FA Cupin että Englannin Liigacupin kahdesti, UEFA Cupin 2001 ja UEFA Super Cupin 2001 ja 2005. Huuhkajissa Hyypiä pelasi urallaan 105 ottelua, joissa hän teki viisi maalia.

Liverpoolin jälkeen Hyypiä pelasi Saksan Bundesliigassa Bayer Leverkusenissa, jossa hän siirtyi myöhemmin Leverkusenin päävalmentajaksi vuonna 2011. Sittemmin hänellä on ollut kaksi valmennuspestiä, englantilaisen Brightonin ja sveitsiläisen FC Zurichin peräsimessä. Vuoden 2016 jälkeen aika on Hyypiän mukaan mennyt nauttien itselle tärkeistä asioista, kuten perhe-elämästä ja moottoriurheilusta. Asiantuntijapesti C Moren jalkapallotiimissä inspiroi häntä ja sopi hyvin erittäin aktiivisesti jalkapalloa seuraavan Hyypiän elämäntilanteeseen.

– Jalkapallo on ollut iso osa elämääni aina, joten hyppään innoissani mukaan. Nyt pääsen tuomaan esille, mitä omassa päässäni liikkui erilaisissa tilanteissa. Pelaajana kokemiini hetkiin liittyy paljon tarinoita, jotka eivät ole vielä tulleet julki. Valmennuskokemuksellani voin avata katsojille asioita myös valmentajan perspektiivistä: usein on monta ongelmallista tilanne ratkaistavana ja asioita pitää miettiä usealta eri kantilta, sanoo Hyypiä.

Hyypiän ensiesiintyminen Super Cup -studiossa C Morella ja Subilla

Sami Hyypiän debytoi Ile Uusivuoren isännöimässä C Moren jalkapallostudiossa ensi keskiviikkona 14. elokuuta UEFA Super Cupin yhteydessä. Istanbulissa pelattavassa ottelussa kohtaavat Mestarien liigan voittaja, Liverpool, sekä Eurooppa-liigan mestari, Chelsea. Itsekin Super Cupin voittoa juhlinut Hyypiä odottaa ottelulta merkkejä tulevasta.

– Keskiviikon ottelu antaa paljon osviittaa siitä, missä molemmat joukkueet menevät. Tässä haetaan myös etulyöntiasemaa, niskalenkkiä, alkavaa kautta ajatellen. Liverpoolin Jürgen Kloppilla on mietittävänään muun muassa Sadio Manén peluutukseen liittyviä asioita ja Chelsean tuore manageri Frank Lampard puolestaan tarvitsee ensiesityksistä itseluottamusta, summaa Hyypiä ottelun merkitystä.

Eurooppalainen jalkapallokausi alkaa

Ensi keskiviikon UEFA Super Cup potkaisee vauhtiin C Moren yli 700 ottelua sisältävän jalkapallokauden. Super Cupin ennakkostudio alkaa C Morella klo 21.00 ja SUBilla klo 21.30. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. Mestarien liiga käynnistyy C Morella 20.-28.8. pelattavista kaksiosaisista playoff-karsintavaiheen otteluista. Mestarien Liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheet polkaistaan käyntiin 17.-19. syyskuuta. C More esittää kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina. C Moren jalkapallokattauksen täydentää Espanjan La Liga. Taitoa, intohimoa ja tähtipelaajia pursuava sarja käynnistyy 16.-19.8. täydellä 10 ottelun kierroksella. C More esittää myös kaikki La Ligan ottelut suorina.

Lisää Sami Hyypiän kuulumisia on luvassa MTV:n Kesäterassi-ohjelmassa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tänään torstaina klo 19.30. Lisäksi Hyypiä vierailee itselleen tutun Mestarien liigan pokaalin kanssa Huomenta Suomessa huomenna perjantaina klo 08.05 ennen Kampin kauppakeskuksessa klo 11-17 järjestettävää Mestarien liigan pokaalitapahtumaa. MTV Uutiset Live on mukana tapahtumassa ja välittää tunnelmia legendaarisen isokorvaisen pystin ensimmäisestä vierailusta Suomessa mtv-palvelussa.

Kuva: C More