Viaplayn asiakkaat voivat nyt katsoa kaikkia ohjelmia matkoillaan Euroopan unionin alueella samaan tapaan kuin Suomessa.
Nyt voit seurata Patrik Laineen, Eeli Tolvasen, Mikko Rantasen, Aleksander Barkovin ja muiden NHL-tähtien loistoesityksiä rantahotellissa Kanarialla, tai vaikkapa ahmia Greyn anatomiaa työmatkalla Keski-Euroopassa tai antaaa lasten katsoa Pipsa Possua tai Paavo Pesusientä ennen nukahtamista hiihtoreissulla Åressa.
Winnipeg Jetsissä pelaava Patrik Laine kisaa NHL:n runkosarjan maalipörssin voitosta samaan aikaan, kun teinisensaatio Eeli Tolvanen liittyi tuoreeltaan Nashville Predatorsin riveihin taistelemaan kohti Stanley Cupin finaaleja.
Jokereissa kuluneena talvena pelannut Tolvanen yllätti koko jääkiekkomaailman tekemällä maailman toiseksi kovimmassa ammattilaissarjassa KHL:ssä ennemmän maaleja kuin kukaan muu ikäisensä koko KHL:n historiassa. Tolvanen tahkosi sarjassa monia muitakin ennätyksiä, ja kun Jokereiden kausi päättyi maaliskuussa pudotuspeleihin, Nashville Predators lunasti varauksensa suoraan NHL:n runkosarjan lopputaistoihin erittäin harvinaisella sopimuksella, jollaisen on pystynyt solmimaan vain muutama supertähti ennen häntä. Nashville ei nimittäin voi siirtää Tolvasta lainkaan NHL:n farmiliigaan AHL:ään.
18-vuotiaalle Tolvaselle on annettu heti ensimmäisissä otteluissaan hyvin peliaikaa, ja playoffsien lähestyessä hänen uskotaan ottavan yhä enemmän vastuuta NHL:n kärkijoukkueisiin kuuluvan Nashvillen riveissä. Nashvillessä pelaa Tolvasen lisäksi kolme muutakin suomalaista: maalivahdit Pekka Rinne ja Juuse Saros sekä hyökkääjä Miikka Salomäki. Joukkue on tulikuumaa kautta pelaavan Rinteen johdolla yksi vahvimmista kandidaateista voittamaan NHL:n mestaruuden.
Nashvillen ja muiden NHL-joukkueiden pelejä on voinut seurata koko EU:n alueella suorana puhelimesta sen jälkeen, kun EU:n siirrettävyysasetus astui voimaan 1. huhtikuuta. Asetuksen seurauksena suoratoistopalvelun asiakkaan pitää saada nähdä oleskellessaan EU:n alueella tilapäisesti samat sisällöt, jotka hänellä on saatavana palvelussa kotimaassaan. Siirrettävyysasetuksen astuttua voimaan asiakas voi katsoa Viaplayn sisältämää liveurheilua, sarjoja ja elokuvia matkoillaan missä tahansa EU-maassa samaan tapaan kuin kotimaassa.
Viaplay tarjosi asiakkailleen markkinoiden ensimmäisenä suoratoistopalveluna mahdollisuuden tallentaa ohjelmia katsottavaksi offline-tilassa vuonna 2013. Toimintoa käytetään ahkerasti lomamatkoilla ja mökkireissuilla, joissa verkkoyhteyttä ei joko ole käytettävissä tai se on puutteellinen.
– Olemme aktiivisesti seuranneet EU:n siirrettävyysasetuksen voimaantuloa, ja olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota asiakkaillemme Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa mahdollisuuden nauttia tarjonnastamme EU:n alueella. Viime vuonna Viaplayn tarjonnan parissa vietetty aika kuukaudessa asiakasta kohden kasvoi peräti 25 prosenttia, ja on todennäköistä, että asiakkaidemme viettämä aika palvelumme parissa jatkossa entisestään kasvaa, toteaa Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland.
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan suomalaiset tekivät viime vuonna ulkomaille 8,5 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Suomalaisten suosikkikohteita olivat muut EU-maat Viro, Ruotsi ja Espanja*.
*Tilastokeskus: Suomalaisten matkailu, vuoden 2017 ennakkotiedot
Kuva: NHL.com / Preds TV