Yksi NHL:n tämän hetken kuumimmista pelaajista tulee Suomesta. Mikko Rantanen? Kyllä. Patrik Laine? Kyllä. Pekka Rinne? Kyllä.

Mutta eipä unohdeta myöskään Dallasin Miro Heiskasta, joka saattaisi hyvinkin olla tämän kauden valinta Vuoden tulokkaaksi, ellei Vancouverissakin pelaisi supertulokas, ruotsalainen Elias Pettersson.

NordicBetin NHL-blogin toimittaja Jouni Nieminen keskusteli Heiskasesta Dallasin päävalmentajan Jim Montgomeryn kanssa.

– Kun sinulla on noin poikkeuksellinen pelaaja”, Montgomery totesi, etsien sanoja.

– Tarkoitan, että hänen pelinlukutaitonsa, niin hyökkäys- kuin myös puolustuspäähän ovat niin hyviä. Minusta Jason Spezza ilmaisi asian parhaiten, kun hän sanoi: ”Miro teki harhasyötön tänään harjoituksissa. Mukavaa nähdä, että hänkin on vain ihminen.”

– Kun yhdistetään hänen poikkeukselliset pelaajanvaistonsa, hänen pelikäsityksensä ja nopeutensa, katsomme pelaajaa, joka – en sano, että hän on kuin McDavid – mutta hyvin pitkälle samanlainen kuin Connor siinä, että hän ymmärtää, mitä suuntaan tilanne on kehittymässä. Ja hän pystyy pelaamaan sen mukaan, Montgomery sanoo.

Heiskanen piti McDavidin hiljattain mainiosti kurissa, valtaosin valtavan luisteluvoimansa ansiosta. Lauantai-iltana klo 23 Suomen aikaa Heiskasta vastaan asettuu ensi kertaa Vancouverin Pettersson, joka kulkee tehopiste per peli -tahdissa.

Lisää tarinointia vasta 19-vuotiaasta Miro Heiskasesta täällä.