JYP pyrkii tänään tiistaina kirjoituttamaan nimensä historiaan. Kaikki kolme aiempaa CHL-mestaruutta ovat menneet Ruotsiin, ja jälleen suomalaisten kantona Mestarien liigan kaskessa on ruotsalaisseura, tällä kertaa Växjö Lakers.
Vedonlyöntiyhtiö povaa, että vaikeuksia on suomalaisille jälleen luvassa. Växjön kerroin voittoon varsinaisella peliajalla on tällä hetkellä 1,76 – ja kuvaavaa on, että kyseessä on markkinoiden korkein kerroin Växjön voitolle.
– Ainahan sitä pohdiskellaan, onko Suomen vai Ruotsin liiga kovatasoisempi. Nyt JYPillä on todellinen mahdollisuus näyttää tasonsa, kun vastassa on Ruotsin tämän hetken ylivoimainen ykkösseura, toteaa ex-NHL-kiekkoilija Sami Helenius.
Finaalin parhaan pelaajan palkinnon tiistaina paikan päällä jakava Helenius huomauttaa, että nykyään Ruotsissa “ei pahemmin maalin takana seisoskella”.
– Se on todellinen luisteluliiga. Annetaan kovaa painetta ja mennään vauhdilla päästä päähän. Onneksi myös JYP pelaa pystysuunnan peliä ja kääntyy nopeasti. Ei ”Meidän pelin” viivelähdöillä finaalissa pärjättäisikään, Helenius paaluttaa.
Suomalaiset pääsevät nostamaan CHL-pokaalia joka tapauksessa, sillä Växjöä edustaa suomalaiskaksikko Tuomas Kiiskinen Janne Pesonen. Ruotsalaisten odottavimmat katseet ovat kuitenkin Elias Petterssonissa: 19-vuotiaan ottelukohtainen pistekeskiarvo SHL:ssä on koko sarjan kovin. Ei hullummin nuorelta mieheltä, jonka Vancouver varasi NHL:ään viime kesänä numerolla 5.
Kunnian lisäksi Ruotsissa pelataan isoista rahoista: Voittajaseura kuittaa CHL-mestaruudesta peräti 300 000 euroa ja hopeatiimikin 200 000.
Loppuunmyyty ottelu on in asiakkaiden katsottavissa suorana lähetyksenä osoitteessa www..com tänään tiistaina klo 19.45.
Lisää ennakkopohdintaa ja ottelun kertoimet in blogissa. Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelman CHL:n verkkosivuilta.