Useista huumerikoksista syytetyn Niko Ranta-ahon pitkäaikaista ystävää esitettiin vangittavaksi viime viikolla Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Iltalehden tietojen mukaan ystävä vangittiin poissaolevana viime perjantaina.

31-vuotiasta miestä epäillään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, jotka liittyvät Ranta-ahon uuteen, niin kutsuttuun Katiska 2 -huumerikosvyyhtiin. Ranta-aho itse on tällä hetkellä vangittuna samaisen vyyhdin takia.

Iltalehden tietojen mukaan 31-vuotiaan miehen vangitsemista käsitellään tänään, mutta kyseessä ei ole enää poissaolevana vangitseminen, vaan mies vaikuttaa saapuneen Suomeen oma-aloitteisesti. Lehden mukaan mies majaili aiemmin Espanjassa, eikä häntä olisi saatu Suomeen näin pian luovutusmenettelyn kautta.

Ranta-aho pidätettiin Espanjassa tammikuussa ja hänet luovutettiin Suomeen helmikuussa. Tämän jälkeen Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi Ranta-ahon todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Uusien rikosten on kerrottu tapahtuneen viime vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana.

Ranta-aho on myös toinen pääsyytetyistä Katiska-huumerikosvyyhdissä. Hän on myöntänyt toimineensa kyseisen huumeorganisaation johtajana.

Lue myös:

IL: Niko Ranta-ahon uusi huumerikostutkinta paisuu – pitkäaikaista ystävää esitetään vangittavaksi tänään

Seiska: Espanjalaisessa ”luksusvankilassa” virunut Niko Ranta-aho siirrettiin Suomeen!

Seiska: Espanjasta Suomeen luovutettu Niko Ranta-aho löysi uuden rakkaan – ”Rakkaani on raskaana”