Pääministeri Sanna Marinin (sd) olemus Ylen tuoreessa Rankka vuosi -dokumenttisarjassa on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Rankka vuosi -sarjan toisessa jaksossa nähdään kesäkuun 15. päivä vuonna 2020 kuvattu kohtaus, jossa Marin saapuu Ylen studiotalolle suoraan lähetykseen. Pääministeriä vastassa on Ylen sisältöpäällikkö Hannu Särkkä.

Ennen lähetyksen alkamista avaa Särkkä keskustelua Marinin kanssa toteamalla tälle ”päivät on täysiä”, johon Marin vastaa lyhytsanaisesti ”on”. Kohtaus on kuvattu samana päivänä, jolloin ilmoitettiin poikkeusolojen päättymisestä ja lisäksi Marin on juuri keskustellut puhelimessa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa.

Monet sosiaalisen median käyttäjät ovat tulkinneet, että Marin käyttäytyy tilanteessa viileästi ja epäkohteliaasti Ylellä työskentelevää Särkkää kohtaan.

Toimittaja Sanna Ukkola julkaisi Twitterissä postauksen, jossa hän kuvailee Hannu Särkän olevan ”maailman kiltein ihminen”. Twiittiä on jaettu laajasti ja sen alle on ilmestynyt Marinia kritisoivia kommentteja.

Näet julkaisun alta tai täällä.

Sanna Ukkola

@Sukkola
Hannu Särkkä on maailman kiltein ihminen.

– Tämä kertoo niin paljon ihmisestä. Vaikka olisi kuinka tiukka ja vaativa kohtaaminen tulossa, aina voi olla ystävällinen. Jännitys ja kireys näkyvät pääministeristä, kun hän yrittää pitää mielessään asioita, mitä haluaa sanoa YLElle. Nuoruus ja kokemattomuus, eräs käyttäjä kommentoi.

– Tuli mieleen vanha viisaus: Kohtele ihmisiä hyvin noustessasi ylös, sillä tapaat heidät vielä uudestaan tullessasi alas, toinen toteaa.

Osa on kuitenkin sitä mieltä ettei Marinin käytöstä voi kuvailla epäystävälliseksi.

– Onko tämä video olevinaan esimerkki jonkinlaisesta epäkohteliaisuudesta? Minä en tässä sellaista näe, yksi painottaa.

Myös sisältöpäällikkö Hannu Särkkä ottaa kantaa videoklipistä nousseeseen kohuun Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Meni niin, että olin sisältöpäällikkövuorossa ja elettiin tosi kiireisiä aikoja. Pääministeri tuli Ylelle illalla vieraaksi ja menin häntä vastaan. Minulle ei ole jäänyt mieleen se, että pääministeri olisi käyttäytynyt mitenkään epäkohteliaasti, Särkkä alleviivaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Pormestari Jan Vapaavuori antaa kylmää kyytiä Sanna Marinille: ”Pääministeri on väärässä”

Efter Nio: Sanna Marin paljastaa Instagram-kuviensa taustoja: ”Se oli meidän viimeinen loma kaksin”

Cheek tivaa hallitukselta huomiota musiikkialan ahdingolle: ”Keskusteluun tarvitaan pääministeri Sanna Marin”