10 vinkkiä kestävämpään parisuhteeseen

Uuden parisuhteen alussa kaikki on uutta, jännittävää, hauskaa ja mielenkiintoista. Ajan myötä huuma yleensä laantuu ja suhde voi muuttua arkiseksi ja tylsäksi.

Seuraavilla vinkeillä voi suhteesta tehdä paremman ja kestävämmän.

1. Myönteinen suhtautuminen elämään

Jokainen haluaa ympäröidä itsensä positiivisilla ihmisillä, jotka ottavat elämästä kaiken ilon irti. Sen sijaan negatiivinen asennoituminen ruokkii huonoa ilmapiiriä. Positiivinen asenne tekee sinut haluttavammaksi kumppaniksi ja onnellisemmaksi ihmiseksi.

2. Rakasta itseäsi

Kumppanisi ei halua olla uhraustesi kohteena. Hän haluaa sinun olevan mahdollisimman onnellinen hänen kanssaan. Sinun kannattaa säilyttää oma persoonallisuutesi ja vasta sen jälkeen tehdä asioita toista miellyttääksesi. Säilytä siis omat harrastuksesi ja tapaa omia ystäviäsi. Älä myöskään muuta vaatekaappisi sisältöä toisen mieltymysten perusteella.

3. Huomioi kumppanisi halut ja tarpeet

Miehet ja naiset ovat luonnostaan erilaisia. He näkevät asiat erilaisesta näkökulmasta ja kokevat eri tavalla olevansa onnellisia parisuhteessa ja elämässä. Kumppanin erilaiset tarpeet täytyy hyväksyä, eikä yrittää muuttaa toista ihmistä.

4. Näytä ihailua ja kiitollisuutta

Jos olet suhteessa, on selvää että ihailet kumppaniasi. Tärkeintä on muistuttaa toista jatkuvasti siitä, kuinka paljon ihailet häntä ja miten tärkeä hän on.

5. Varo sanojasi

Väärin valitut sanat voivat vahingoittaa pysyvästi. Sanottuja loukkauksia on vaikea vetää takaisin.

6. Osoita arvostusta

Terve suhde perustuu keskinäiseen kunnioitukseen. Kunnioitus on monitasoinen ja osoittaa, että arvostat toista henkilöä. Kumppanin mielipiteitä ja päätöksiä pitää kunnioittaa, vaikka itse olisikin eri mieltä.

7. Ole empaattinen

Me kaikki käymme joskus läpi stressaavia aikoja, jotka vaikuttavat itsetuntoomme. Kumppanille kannattaa näyttää myötätuntoa ja yrittää piristää häntä vaikealla hetkellä.

8. Tee yhteisiä muistoja

Yhteiset kokemukset lähentävät pariskuntia, oli sitten kyse yhteisistä lomamatkoista tai harrastuksista. Sillä ei ole väliä mitä tekee, kunhan sen tekee yhdessä.

9. Riko rutiineja

Rutiinit tekevät suhteesta arkista ja tylsää. Tämän vuoksi suhteeseen kannattaa silloin tällöin tuoda uusia asioita.

10. Mausta rakkauselämääsi

Rutiini sammuttaa palon myös intiimissä kanssakäymisessä. Kannattaa siis välillä kokeilla uusia asioita myös petipuuhissa. Voi esimerkiksi kokeilla uusia asentoja tai paikkoja. Lisäksi kannatta sukeltaa toisen fantasioihin ja toteuttaa niitä.

Lähde: Bright Side

Kuva: Pixabay

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!