Miksi vielä vuonna 2020 naisten pitäisi kuunnella miesten mielipiteitä pukeutumisestaan? Tätä ei voi olla miettimättä kun lueskelee Twitch-striimaaja Perusämmän, eli Janina Lohilahden Instagram-kuvaan tulleita kommentteja.

Janina postasi muutama päivä sitten Instagramiinsa kuvan saatetekstillä, jossa hän juhlisti omaa rohkeuttaan pukeutua juuri niinkuin itse haluaa välittämättä siitä, mitä muut asusta ajattelevat. Muutama vuosi taaksepäin hän ei olisi uskaltanut pukeutua samoin.

Kuvan kommenttiosio täyttyi nopeasti ihailevista kommenteista, joissa esimerkiksi kyseltiin ovatko kaikki naiset Suomessa yhtä kauniita. Näiden lisäksi joukkoon mahtui myös pari yleistä mielensäpahoittajaa.

Usein nämä ”sankarit” kuvittelevat toimivansa kaikkien naisten suojelijoina ja harjoittavat suojelutoimintaansa haukkuen julkisesti, mutta salanimien takaa naisia, erityisesti heidän ulkonäköään. Heidän viestinsä on usein, että paljastavasti pukeutumalla olet ansainnut tulla raiskatuksi.

Tällainen ajattelumalli on tietenkin täysin logiikanvastainen, eikä sille myöskään ole minkäänlaista laillista pohjaa. Janina jätti negatiiviset kommentit täysin huomiotta, mikä oli luultavasti ihan oikea ratkaisu. Tällaiset negistelijät kannattaa aina jättää kiehumaan omiin mehuihinsa.

Katso alta Janinan upea Instagram-kuva ja ota inspiraatiota hänen asenteestaan.