Riina-Maija Palander (o.s. Salminen) on Kuusamosta lähtöisin oleva toimelias nainen. Hän on mm. kouluratsastaja ja kiinteistönvälittäjä. Hän pyörittää myös omistamaansa majataloa Virossa. Hänellä on jo aikuinen poika sekä kolme lasta aviomiehensä, entisen alppihiihtäjän Kalle Palanderin, kanssa. Riina-Maija on nähty lukuisissa televisio-ohjelmissa ja hänestä uutisoidaan lehdissä säännöllisesti.

Lue tästä alta lisää Riina-Maijan mielenkiintoisista elämäntapahtumista, perhe-elämästä, julkisesta esiintymisestä sekä siitä millaista on olla suurperheen äiti ja Kallen vaimo.

Sisällysluettelo

Blogi

 

Riina-Maija Palander -uutiset

 

Riina-Maija Palander – BIO

Perustiedot – Riina-Maija Palander
 • Nimi: Riina-Maija Palander (o.s. Salminen)
 • Syntynyt: 16.2.1977
 • Aviopuoliso: Kalle Palander (v. 2007)
 • Lapset: Pyry, Oda-Sofia, Mona-Lisa ja Romeo
 • Koulutus: Kaupallisen alan korkeakoulutus
 • Ammatit ja työt: Kouluratsastaja, kiinteistönvälittäjä ja majataloyrittäjä

Riina-Maijan ammatit ja tulot

Riina-Maija Palander on suorittanut kaupallisen alan korkeakoulututkinnon. Hän työskenteli Kalevan saamien tietojen mukaan vuonna 2005 Executive Assistenttina Helsingistä käsin toimivassa yrityksessä nimeltään Oy Smart Concept Finland Ltd ja sitä ennen Servisair GlobeGround -yrityksessä kenttätehtävissä Norjassa.

Riina-Maija kertoo IG-tilillään myös olevansa kouluratsastaja, kiinteistövälittäjä, suurperheen äiti ja majatalon omistaja/pyörittäjä, jotka jos eivät kaikki ole työtä, joista maksetaan palkkaa, niin ne vaativat silti paljon työtä onnistuakseen. Ratsastus on yksi syy siihen, miksi hänen kroppansa on fyysisesti hyvässä kunnossa. Hän on harrastanut kouluratsastusta jo vuosien ajan, ja siinä keskivartalon lihaksisto joutuu lujille.

Lähteet: Kaleva, Iltalehti, Iltasanomat

Riina-Maijalla on työkokemusta monelta eri alalta monessa eri maassa

Riina-Maija oli etsinyt kauan töitä ja hän joutui elämään työttömyyskorvauksilla sekä lapsilisillä, kunnes vuonna 2018 uutisoitiin, että hän oli löytänyt töitä kiinteistöalalta. Sitä ennen hän oli käynyt monissa haastatteluissa työpaikkoihin, joihin hän oli ollut ylikoulutettu. Hänelle oli tarjottu jopa tiskarin töitä. Mutta nyt Riina-Maijasta oli tullut yksi Jya-kiinteistönvälitystoimiston Espanjassa Malagassa sijaitsevan konttorin kiinteistömyyjistä.

Huhtikuussa 2021 Riina-Maija on kertonut asuvansa Virossa, jossa hän pyörittää majoitus- ja ravintolatoimintaa hänen ja hänen miehensä Kalle Palanderin omistamassa kartanossa. Pariskunta hankki tämän Ontika Manor -kartanoalueen jo vuonna 2011.

Riina-Maija ilmoitti alkusyksystä 2021 muuttaneensa takaisin Espanjaan. Hän aloitti syyskuussa myös Metropolin bloggaajana.

Lähteet: Iltalehti

Riina-Maijan TV-esiintymiset

Riina-Maija Palander on esiintynyt jonkin verran myös televisio-ohjelmissa. Tässä alla ovat hänen televisioesiintymisensä aikajärjestyksessä.

Riina-Maijan TV-esiintymiset aikajärjestyksessä
 • Farmi Suomi, 2020
 • Kimpassa, 2020
 • Villi kortti, 2018
 • Meidän tarina, 2017
 • Riemuloma Palandereilla, 2016
 • Jaakon matkassa, 2014

Kaikissa TV-ohjelmissa, joissa Riina-Maija on esiintynyt, on hän esiintynyt niissä omana itsenään. Riemuloma Palandereilla ohjelman pääosassa oli Palanderin pariskunta. He saivat ohjelman aikana Nizzassa sijaitsevaan huvilaansa yhteensä 16 vierasta, joista kaksi vieraili aina kerralla. Pariskunnan tehtävänä oli järjestää vierailleen mahdollisimman riemuisa loma. Vieraat, joiden lomalle pari järjesti menoa ja meininkiä, olivat Makwan Amirkhani, Janna Hurmerinta, Ellen Jokikunnas, Sampo Kaulanen, Sauli Koskinen, Vesa-Matti Loiri, Viivi Pumpanen, Cristal Snow, Pipsa Hurmerinta, Timo Kiiskinen, Helly Luv, Michele Murphy, NikoLa, Niko Nousiainen, Petri Nygård ja Hanna Pakarinen.       

Riina-Maijan ja Kallen suhde

Riina-Maija tapasi Kalle Palanderin kesällä 2004, kun hän oli Rukalla opintoihinsa liittyvässä työharjoittelussa. Kalle seurusteli silloin vielä toisen kanssa, joten heidän seurustelunsa ei alkanut vielä siinä vaiheessa. Vuonna 2005 uutisoitiin jo, kuinka Kalle oli mielistynyt kuusamolaiseen kauneuteen. Hänet oli nähty silloin Rukan avajaisissa Riina-Maijan seurassa.

Kalle kosi Riina-Maijaa syyskuussa vuonna 2006. He asuivat silloin Monacossa ja kosinta tapahtui siellä sijaitsevassa sushiravintolassa. Riinistä oli ehditty kosimaan sitä ennen jo seitsemän kertaa, mutta Kallen kosintaan hän pääsi vihdoin vastaamaan myöntävästi.

Riina-Maija ja Kalle menivät naimisiin pääsiäisenä 2007

Parin häitä vietettiin pääsiäissunnuntaina 8. huhtikuuta 2007. Ne meinasivat kuitenkin peruuntua, koska Kalle oli yllättänyt Riina-Maijan häitä edeltävällä viikolla tuomalla tulevalle vaimolleen allekirjoitettavaksi avioehtopaperit. Riina-Maijan mielestä aiheesta ei ollut puhuttu sitä ennen lainkaan. Se oli hänelle niin suuri yllätys, että hän oli itkenyt asiasta vielä viimeisenä iltana ennen hääpäivää. Hänestä tuntui siltä, että Kalle ei olisi luottanut häneen. Häät kuitenkin vietettiin ja Riina-Maija Salmisesta tuli Riina-Maija Palander.

Riina-Maijan ja Kallen avioliittoon liittyvistä huhuista on uutisoitu paljon

Pariskunnan räiskyvästä avioliitosta on uutisoitu paljon. Kallella on esimerkiksi huhuttu olleen salasuhde itseään yli 20 vuotta nuorempaan naiseen. Mies kuitenkin kiisti tämän eikä hänen sanojensa mukaan mitään suhdetta ole ollut. Myös Riina-Maija on ollut samankaltaisten uutisten kohteena, mutta paljon Kallea myöhemmin. Avioliitto näytti jo tulleen tiensä päähän näiden uutisten julkaisujen aikoihin. Kallen on kerrottu kiikuttaneen yksin avioerohakemuksen Lapin käräjäoikeuteen alkuvuonna 2021. Mutta viimeisimpien tietojen mukaan (tilanne huhtikuussa 2021) pari on edelleen yhdessä. Riina-Maija on kertonut Seiskalle kaiken olevan tosi hyvin.

Lähteet: Iltasanomat, Kaleva, Seiska, Seiska

Riina-Maijan perhe-elämä

Riina-Maijalla on aikuinen poika nimeltään Pyry, jonka isän kanssa Riina-Maijalla tuli ero jo kauan aikaa sitten. Kallen kanssa Riina-Maijalla on kolme yhteistä lasta. Parin vanhin lapsi, Oda-Sofia, syntyi vuonna 2007. Sen jälkeen he saivat vielä vuonna 2012 kaksoset, joista toinen on poika nimeltään Romeo ja toinen tyttö nimeltään Mona-Lisa.

Riina-Maija on asunut perheineen monessa eri maassa

Riina-Maija on muuttanut perheineen usein. He ovat asuneet Viron lisäksi myös Espanjassa sekä Suomessa. Kun Oda-Sofia syntyi, asuivat he silloin Monacossa. Tällä hetkellä Riina-Maija asuu Virossa sijaitsevalla Ontikan tilalla, jonka he omistavat Kallen kanssa yhdessä.

Kun perhe asui Espanjassa, Riina-Maija työskenteli siellä ollessa kiinteistönmyyjänä. Loppuvuodesta 2018 uutisoitiin, että Riinis oli muuttanut lasten kanssa heidän Ranska-asuntoonsa, ja Espanjan asunnon hän oli irtisanonut. Hän on kertonut, että Suomessa asuminen olisi kaikista helpointa, koska Kallen kanssa eri maissa asuminen on niin rankkaa.

Lähde: Seiska

Riina-Maijan lapsuus ja nuoruus

Riina-Maija on kotoisin Kuusamosta, jossa hän syntyi vuonna 1977. Kun oli joulu ja hän oli 14-vuotias, jätti hänen kirurgi-isänsä perheensä. Jo saman joululoman aikana isän jättämä perhe muutti Kuusamosta Ouluun. Tämä rankka ja yhtäkkinen elämänmullitus on jättänyt Riina-Maijaan jälkensä, joka vaikuttaa myös hänen käsitykseensä avioliiton kestävyydestä.

Riina-Maija sai opiskeluvuotenaan gynekologin käynnillä huonoja uutisia

Kun Riina-Maija opiskeli vuonna 2002 Melbournen yliopistossa, tarjosi yliopisto ilmaisen terveystarkastuksen ja gynekologikäynnin. Hän hyödynsi onneksi nämä edut, koska gynekologin käynnissä selvisi, että hänellä on kohdunkaulan syöpä. Hänen ortopedi-isänsä ja kemistiäitinsä tietysti järkyttyivät, kun heidän tyttärensä ilmoitti heille puhelimitse tästä löydöksestä.

Syöpä saatiin hoidettua, mutta lääkäri kertoivat Riina-Maijalle, että lasten saaminen tulisi olemaan vaikeaa, koska hänen kohdunkaulansa oli poistettu lähes kokonaan. Mutta Riina-Maija on synnyttänyt sen jälkeen neljä lasta. Lue hänen lapsistaan ja perhe-elämästään lisää seuraavasta kohdasta.

Riina-Maijan terveys on reistaillut myös opiskeluvuosien jälkeen

Riina-Maijan terveys on pettänyt myös maaliskuussa 2021. Hän ilmoitti silloin IG-tilillään, kuinka oli joutunut kirjautumaan virolaiseen sairaalaan, koska hänen kroppansa oli sanonut stop. Hänen valkosolujensa arvo oli kriittinen ja tulehdusarvot tapissa. Hoitotoimet tehosivat ja hänen vointinsa koheni.

Lähteet: Iltasanomat, Anna-lehti

Instagram: Riina-Maija Palander

Riina-Maijan Instagram-tilin tiedot
 • Käyttäjänimi: @palanderossalminen
 • Seuraajia: Noin 5700
 • Seurannassa: 450 tiliä
 • Kuvia: Yli 800
 • Tili: Julkinen

Tilanne syyskuussa 2021.

Riina-Maija Palanderin IG-tiliä päivitetään muutaman viikon välein. Riina-Maijan käyttäjänimi Instagramissa on @palanderossalminen. Riina-Maijalla on Instagramissa yli 5700 seuraajaa (tilanne syyskuussa 2021). Riina-Maijan tili on julkinen, eli hänen kuviaan ja MyStory-päivityksiään voi katsoa kuka tahansa.