Vain elämää -sarjassa mukana oleva laulaja Anna Abreu nousi kuuluisuuteen aikoinaan Idols-ohjelmasta, ja sen jälkeen hän on viettänyt koko teini- ja aikuisikänsä valokeilassa.

Hän kertoo olevansa nykyään jo tottunut siihen, että ihmiset tunnistavat hänet.

– Minulla ei oikeastaan ole mitään mihin verrata, sillä en muista kovin hyvin aikaa ennen julkisuutta. Olin 16-vuotias kun kaikki tämä alkoi enkä oikeastaan tiedä paremmasta, Abreu kertoo Metropolille Vain elämää -ohjelman pressitilaisuudessa.

– Silloin kun kaikki menee hyvin, on julkisuus ja työni artistina aika ihanaa. Mutta toki tähän liittyy myös paljon vastuuta. En voi oikein sekoilla täyspäisesti kaduilla – vaikka tuskin tekisin sitä muutenkaan, laulaja naurahtaa.

Julkisessa työssä erilaiset paineet ovat Abreun mukaan vahvasti läsnä.

– Kyllä minä olen ottanut paljon paineita ulkonäöstäni ja menestymisestä. Olen myös kokenut pienen burn outin, uupumisen muutama vuosi takaperin. Luovaa työtä kun tekee, niin se uuden keksiminen on aina hyvin kuluttavaa.

– Haastavimpia hetkiä ovat olleet ne, kun alkaa epäilemään omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan. Välillä tulee tunne, että ei ole mitään annettavaa.

– Mutta sitten kun biisinteossa taas onnistuu, niin se tuntuu erityisen palkitsevalta, Abreu toteaa hymyillen.

Abreu kertoo pitävänsä päänsä kunnossa käymällä terapiassa. Hänen mielestään kaikkien olisi hyvä silloin tällöin mennä puhumaan ammattiauttajalle.

– Terapia on minulle tärkeä työkalu omasta itsestäni huolehtimiseen. Yritän muutenkin vapaa-ajallani tehdä paljon sellaisia asioita, jotka eivät liity millään tavalla musiikkiin. Tämä auttaa minua jaksamaan.

Lue myös:

Anna Abreu ja Lauri-rakas julkaisivat hempeitä yhteiskuvia: ”Pidetään tämä rakkaus”

BB-Kristiina kritisoi rajusti Anna Abreun kappaleen sanoja – näin Abreu vastasi!