Huippusuositusta Syke-sarjasta on hiljattain tehty elokuva, joka saa ensi-iltansa syksyllä. Yksi elokuvan päätähdistä on suomalaisten rakastama näyttelijä Iina Kuustonen.

Kuustosen esittämä Iiris Ketola nähtiin ensimmäisen kerran Sykkeessä vuonna 2014 . Hänen hahmonsa poistui sarjasta vuonna 2019, mutta tekee nyt odotetun paluun elokuvassa.

Syke-sarjan kuvauksiin valmistautuminen oli aikoinaan Kuustoselle suuri ja mielenkiintoinen prosessi. Tuolloin hän pääsi tutustumaan lähietäisyydeltä sairaalamaailman arkeen. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että Kuustonen opetteli myös itse tekemään erilaisia oikeita hoitotoimenpiteitä.

– Olen oikeasti laittanut tippaa hoitajille ja osaan myös ottaa verikokeen. Olen perehtynyt näihin asioihin etukäteen, jotta voin keskittyä kuvauksissa tärkeimpään tehtävääni, eli näyttelemiseen, Kuustonen kuvailee Metropolille Red Carpet -festivaalin pressitilaisuudessa.

– Lisäksi olen seurannut vaikka mitä leikkauksia – oikeita robottileikkauksia ja sydänleikkauksia, hän jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kuustoselle on tärkeää, että hän ymmärtää perusteellisesti maailman, jossa hänen roolihahmonsa elää.

– On elämänkokemusta rikastuttavaa aina, kun pääsee roolin kautta sukeltamaan täysin toiseen maailmaan. Siinä oppii elämästä paljon uutta.

– Varsinkin sairaalamaailma on minun mielestäni todella kiehtova, näyttelijä summaa.

Lue myös:

Iina Kuustonen avautuu haasteistaan Punttikomedia-elokuvan näyttelijän kanssa – ”Hän saa pudotettua minut yhdellä katseella”

Elmeri Rantalainen kertoo avoimesti, millaista on näytellä Iina Kuustosen kanssa – paljastaa yksityiskohtia Punttikomedia-elokuvan kulisseista!